U Šibeniku održan koordinacijski sastanak HTZ-a s turističkim zajednicama Šibensko-kninske županije

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 21.07.2020 - 13:45

U Šibeniku, u Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova „Civitas sacra“ održan je koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama Šibensko-kninske županije. Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, koordinacijskom sastanku prisustvovali su direktorica TZ Šibensko-kninske Željana Šikić te svih 18 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja Šibensko-kninske županije.

Sastanak je otvorila Željana Šikić naglasivši kako je dosad realiziran turistički promet na području županije na vrlo zadovoljavajućoj razini obzirom da su noćenja u dosadašnjem dijelu godine na razini od oko 45 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su rezultati u srpnju još i bolji jer su ostvarena noćenja na razini od oko 57 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju. Odlični rezultati bilježe se i u segmentu nautičkog chartera u kojem je, kako je rekla Šikić, u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno čak 92 posto lanjskog rezultata.

Direktor Staničić najprije je predstavio promotivne aktivnosti koje je HTZ proveo s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao sigurne turističke destinacije u ovim tržišnim okolnostima, a potom je predstavio i trenutne rezultate turističkog prometa s naglaskom na inozemna tržišta. Kako je rekao, u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je ostvareno oko 40 posto rezultata ostvarenog u istom razdoblju prošle rekordne godine što je odličan rezultat. „Trenutno u zemlji boravi oko 630 tisuća turista od kojih je najviše turista s tržišta Njemačke, Slovenije, Poljske, Češke i Austrije. U nadolazećem razdoblju očekujemo i povećani broj turista s tržišta Velike Britanije, ali i sa skandinavskih tržišta obzirom da svjedočimo sve većim brojem međunarodnih aviolinija koje brojne europske destinacije spajaju s hrvatskim zračnim lukama“, poručio je direktor Staničić.

Na sastanku se razgovaralo i o turističkim zakonima koji su stupili na snagu s početkom ove godine, ali i o novim podzakonskim aktima i pravilnicima koji će se usvojiti u narednom razdoblju. Teme su uključivale i daljnji razvoj sustava turističkih zajednica s naglaskom na zadaće i uloge turističkih zajednica na lokalnim i regionalnim razinama.