U Düsseldorfu održana prezentacija hrvatske turističke ponude

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 15.11.2023 - 14:02

Predstavništvo HTZ-a u Frankfurtu održalo je prezentaciju hrvatskog turizma za djelatnike turističkih agencija s područja Düsseldorfa i Kölna. Događanje je organizirano u suradnji s turoperatorom Novasol koji je specijaliziran za iznajmljivanje kuća za odmor na području cijele Hrvatske.

Prezentaciju je održao direktor predstavništva HTZ-a u Frankfurtu Romeo Draghicchio, koji je osim poznatih odredišta i atrakcija predstavio nastojanja Hrvatske da uspostavi održivi sustav turizma. Osim toga, posebno je istaknuo destinacije koje gostima pružaju mogućnost odmora izvan vrhunca sezone te ona mjesta koja brinu o tzv. green razvoju. 

Ponuda privatnog smještaja je sve privlačnija njemačkim gostima te je booking za sljedeću godinu već sada u puno zamahu, izjavili su turistički agenti, dodajući da je potražnja za takvim oblikom smještaja ključan dio cjelokupnog poslovanja te da u 2024. očekuju dobre rezultate. 

Promocija privatnog smještaja vrlo je važna, osobito na njemačkom tržištu odakle u Hrvatsku dolazi oko milijun gostiju koji koriste upravo takav oblik aranžmana.

U Düsseldorfu je bilo prisutno oko 60 turističkih agenata, a prezentacija je održana u impresivnom tornju Rheinturm na 200 metara visine s idiličnim pogledom na grad.