U Češkoj predstavljena hrvatska nautička ponuda i ponuda aktivnog turizma

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 11.03.2019 - 14:41

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Češkoj je, u suradnji sa specijaliziranim nautičkim časopisom YACHT Magazine, nastupilo na sajmu For Boat, koji se održao u Pragu. Hrvatska je ponuda predstavljena i na tradicionalnom sajmu For Caravan na kojem se predstavljala ponuda ljubiteljima kampiranja. Na sajmu For Boat nudili su se vodeni skuteri, motorni brodovi, jedrilice, ali i luksuzne jahte. Naglasak Predstavništva HTZ-a bio je na predstavljanju nautičke ponude Hrvatske, a s obzirom da se paralelno održavao i sajam For Caravan posjetitelji su upoznati i sa camping ponudom Hrvatske. 

Časopis Yacht ove godine slavi 25 godina postojanja te je na rođendanski party pozvano stotinjak ljubitelja nautike, predstavnika charter agencija, novinara  i organizatora regata, a velika većina su vrlo dobri poznavatelji plovidbe hrvatskim Jadranom. Stoga je direktor Predstavništva HTZ-a u Češkoj Dubravko Miholić imao čast pozdraviti sudionike, zahvaliti na dosadašnjoj suradnji te ih pozvati da i dalje ostaju vjerni Hrvatskoj, a sve to uz hrvatske delicije koje je pripremio hrvatski restoran „Hrvatski mlin“.

Posjetitelji kao i sudionici ove proslave imali su niz pitanja i iskazali snažan interes za novostima u hrvatskoj nautičkoj ponudi. Tijekom 2018. godine u Hrvatskoj su bila 32.763 nautičara iz Češke koji su ostvarili 218.404 noćenja, što predstavlja 4 posto od ukupnog broja od 800.000 čeških turista u Hrvatskoj. Ova dva sajma kroz tri dana posjeti oko 30.000 posjetitelja što dokazuje da su Česi veliki zaljubljenici u aktivni turizam, nautiku i vodene sportove te povezani s prirodom kroz boravak u kampovima. 

Hrvatska uspješno predstavljena na sajmu u Hradec Králové

Predstavništvo HTZ-a u Češkoj je također sudjelovalo na  regionalnom turističkom sajmu „Infotour a cykloturistika“ u gradu Hradec Králové, koji se održao u Kongresnom centru Aldis. Više od 4.000 posjetitelja sajma tako su imali priliku na hrvatskom štandu upoznati ponudu cijele Hrvatske, uključujući i zdravstveni turizam te mogućnost aktivnog odmora, prvenstveno biciklizma.

Ovo je bilo jubilarno dvadeseto izdanje sajma na kojem je sudjelovalo oko 130 izlagača iz Češke, Ukrajine, Švicarske, Slovačke, Poljske, Bosne, Armenije i Hrvatske. Osim regija predstavljale su se i toplice, gradovi te agencije sa ponudom aktivnog turizma.

Dodajmo kako su predstavnici HTZ-a Dubravko Miholić i Natali Munitić sudjelovali su i u programu uživo na Češkom radiju te predstavili hrvatsku ponudu s posebnim naglaskom na predsezonu i aktivni odmor, a razgovaralo se i o ponudi za biciklizam.