Turistički stručnjaci i diplomati na panelu „Turistička sezona: Hot or Not?“

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 15.06.2021 - 12:35

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić sudjelovao je na panelu „Turistička sezona: Hot or Not?“ u organizaciji Sveučilišta VERN. Uz direktora Staničića, na panelu su sudjelovali autor i profesor Cody McClain Brown, producentica i redateljica Ashley Colburn, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH Andrew Stuart Dalgleish, zatim veleposlanik Savezne Republike Njemačke u RH Robert Richard Klinke, veleposlanik Slovačke Republike u RH Peter Susko te veleposlanik Republike Austrije u RH Josef Markus Wuketich. Diskusiju je moderirala novinarka i urednica Ivana Paradžiković.

Turistički stručnjaci, diplomati i strani blogeri tom su prilikom dali svoje viđenje trenutnog turističkog stanja i pozicije Hrvatske na međunarodnom turističkom tržištu, a dotaknuli su se i aktualnih pitanja vezanih uz pandemiju korona virusa.

Direktor Staničić posebno je apelirao na to da građani ostanu odgovorni i pridržavaju se svih propisanih mjera jer će rezultati turističke sezone ponajviše ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Također, predstavio je vrlo dobre prošlogodišnje turističke rezultate i optimistično izjavio kako vjeruje da će ovogodišnja turistička sezona biti bolja od prošlogodišnje.