Švedskoj urednici uručena nagrada za reportažu o Hrvatskoj

Objavljeno: pet, 26.05.2023 - 10:42

Udruga Nacionalnih Turističkih Organizacija u Švedskoj, ANTOR, koju čini tridesetak turističkih organizacija među kojima je i Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Stochkolmu, organizirala je 24. svibnja “Antor Trade & Press Workshop” druženje u centru Stockholma u hotelu “Klara Konferens & Happenings” te je događaj okupio 90 agenata, turoperatora i turističkih novinara. Ovaj događaj tradicionalno prakticira i dodjelu nagrada za najbolje turističke reportaže te je ove godine nagrada „Antor Press Awards“ za reportažu pod naslovom ”Hrvatska -očaravajuċe iskustvo za sva čula“ uručena urednici magazina Voyage, Yvonne Gull.

Reportaža je nastala u sklopu studijskog putovanja u svibnju 2022. godine u organizaciji TZŽ Splitsko-dalmatinske u kojem je novinarka iskusila čari dalmatinskih otoka te je detaljno opisala vožnju biciklom po obroncima otoka Brača i Hvara i sve ostale popratne sadržaje kvalitetne turističke ponude poput netaknute prirode te čistog mora.

 “Jako volim pisati i bila sam sretna dok sam putovala i upijala vašu zemlju ali i kada mi je uručena ova nagrada za The Best Print Travel Article 2023. Sam članak govori o Hrvatskoj – destinaciji koju je moguće otkriti na toliko različitih načina i radujem se što će i mnogi drugi moći iskusiti predivnu prirodu te kulturnu i enogastronomsku raznolikost Hrvatske.” izjavila je novinarka Yvonne Gull.

Workshop je završio druženjem i buffeom, a gosti su imali priliku dobiti  nagrade zemalja članica u kvizu u kojem su prisutni odgovorali na pitanja o zemljama članicama. Nagrađena reportaža biti će objavljena i u srpanjskom broju  magazina povodom ”Allmedalsveckan”, susreta  u srpnju na švedskom otoku Gotland, na kojem se okuplja švedska politička, medijska i gospodarska društvena elita.

Prisutnost u švedskim medijima doprinosi održavaju imidža Hrvatske kao zemlje bogate i raznolike turističke ponude, a popularnost na švedskom tržištu potvrduju i brojke iz sustava eVisitor. U dosadašnjem dijelu godine iz Švedske smo ostvarili gotovo 24.000 dolazaka te 85.000 noćenja što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast od 67 posto u dolascima te rast od 50 posto u noćenjima.