Slovenski kampisti izabrali najbolje kampove u ovogodišnjoj sezoni

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 11.11.2022 - 14:57

Slovenski kamping web portal Avtokampi.si je i ove godine organizirao izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji - Naj kamp Adria. Radi se o izboru u kojem brojni kampisti tijekom cijele sezone glasaju za najbolje kampove, te koji se ove godine odvija već po 12. put. Dodjela nagrada održana je u sklopu Hrvatskog kamping kongresa koji se od 8.-10. studenog odvijao u Šibeniku.

Ovogodišnja kamping sezona je nakon dvije covid godine protekla bez dodatnih zdravstvenih mjera. Rezultati s početka 11. mjeseca odlični su za hrvatske kampove koji su ostvarili 20,7 milijuna noćenja što je 11 % više od rekordne sezone 2019. i čak 22% više od lani. Kampisti iz Njemačke su ostvarili 8,5 milijuna noćenja, a na drugom mjestu su tradicionalno Slovenci sa 2,8 milijuna noćenja. Najviše gostiju iz Slovenije kampiralo je u kampovima na Lošinju, u Medulinu, Novalji, Umagu, Vrsaru i Funtani.

U Istri su najbolji kampovi Lanterna Premium i Polidor
Slovenci najviše vole prirodne kampove s puno hladovine na parcelama, raznolikom plažom i dobrom animacijom.
U kategoriji većih kampova u Istri je ove godine najviše glasova dobio kamp Lanterna Premium  iz Tara kod Poreča. Svake godine se pobrinu za neku novost te su tako ove godine gosti mogli boraviti u romantičnim kućicama postavljenim uz infinity bazen s prekrasnim pogledom na Novigrad i zaljev rijeke Mirne. Drugo mjesto je osvojio kamp Valkanela iz Vrsara, a treće kamp Istra Premium iz Funtane.
Najbolji mali kamp u Istri je i ove godine kamp Polidor iz Funtane koji je otvoren tijekom cijele godine. Uz proširenje kampa dodali su i luksuzne mobilne kućice s privatnim bazenom i jacuzzijem, a upravo završavaju i wellness. Drugo mjesto ide prošle godine otvorenom wellness kampu San Servolo kod Buja, a treće u kamp Lighthouse u Savudriji.

Kamp Kovačine i kamp Draga najbolji na Kvarneru
Kampovi na otocima na Kvarneru su među slovenskim kampistima najomiljeniji. Prvu nagradu u kategoriji većih kampova je ove godine osvojio kamp Kovačine s otoka Cresa. Gosti vole taj kamp jer ima mnogo prirodne hladovine borova i maslina te dugu pješčanu plažu gdje najviše uživaju obitelji. Kamp Čikat iz Malog Lošinja je na drugom mjestu, a kamp Ježevac Premium iz Krka na trećem.
U kategoriji manjih kvarnerskih kampova ide prvo mjestu u kamp Draga u Mošćeničkoj Dragi. Vlasnici kampa se zaista trude da se gosti osjećaju kao doma, samo da imaju u blizini kampa još i prekasnu šljunčanu plažu. Na drugom mjestu je kamp Mali iz Baške i na trećem kamp Rapoća iz Nerezina na Lošinju. 

Najbolji kampovi u Dalmaciji su Straško i Slanica
Među većim kampovima u Dalmaciji prvo mjesto je i ove godine osvojio kamp Straško iz Novalje na otoku Pagu. Kampisti vole mnoge zelene površine po kampu, lijepu plažu i odličnu animaciju za klince. Druga nagrada ide u kamp Šimuni isto tako na otoku Pagu, a treća u kamp Adriatic kod Primoštena.
Nagrada za najbolji mali dalmatinski kamp ove godine ide na otoku Murter u kamp Slanica za što je posebno zaslužna prekrasna lokacija kampa s pogledom na Kornate i u blizini poznate pješčane plaže Slanica i plaže Podvrške. Drugo mjesto pripalo je kampu Šibuljina - Paklenica, a treće kampu Olea na otoku Pagu koji je bio otvoren prije tri godine. 

Ulika najbolji FKK kamp
U Hrvatskoj je samo još 13 kampova koji omogućavaju nudističko kampiranje. Najviše glasova ove godine dobio je kamp Ulika kod Poreča koji pruža miran odmor, a od novosti nude i boravak u modernim mobilnim kućicama smještenim uz bazen.

Drugo mjesto u kategoriji FKK kampova osvojio je kamp Koversada iz Vrsara, a treće kamp Baldarin s otoka Cresa.

Nagrada za najbolje naselje mobilnih kućica ide u Njivice
20 godina je prošlo od prvih mobilnih kućica u Hrvatskoj koje su svake godine sve popularnije i kod gostiju koji su nekada boravili u apartmanima ili hotelima, a koji su željni dodatnih aktivnosti koje kampovi obično nude. 
U kategoriji najboljih mobilnih kućica prva nagrada ide u kamp Aminess Atea Resort u Njivicama na otoku Krku gdje gostima nude moderne kućice, a one u prvom redu uz more se mogu pohvaliti i s privatnim grijanim bazenom.
Druga nagrada ide za mobilne kućice u slovenskom River Camping Bled, a treća u kamp Vita u Termama Tuhelj gdje uz bazene gostima u samom naselju kućica nude i wellness sa saunama, jacuzzijem i masažama.