Slika punog Gradskog vrta još jednom će otići u svijet

Objavljeno: čet, 12.05.2022 - 15:17
Osijek

Gimnastičko društvo Osijek-Žito, kao i njihovi partneri Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Žito Grupa, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski gimnastički savez, ušli su u završni dio priprema za DOBRO World Cup u sportskoj gimnastici koji će se po 13. put održati u osječkoj dvorani Gradski vrt. 
Niz visokih uzvanika i govornika uživo su promatrali treninge naših vrhunskih vježbača poput europskog viceprvaka Aurela Benovića, a gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Krešimir Šamija te vaterpolska legenda i specijalist koordinator Odjela za posebne marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc imali su čast primiti prve zlatne medalje koje spremno čekaju i najbolje gimnastičarke i gimnastičare ovogodišnjeg DOBRO World Cupa.

Hrvatski gimnastički savez posljednjih 15-ak godina napravio je velike iskorake baš u međunarodnom smislu. Iza nas su 2 olimpijske medalje, 4 svjetske, 9 europskih, naš Tin Srbić tri puta je proglašavam najboljim sportašem Hrvatske... Gimnastika u Hrvatskoj, a pogotovo u Osijeku već ima svoje mjesto i renome. Pored niza velikih medalja mi smo 13 godina organizator jedne od najvažnijih manifestacija u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije, a u ovih 13 godina izrasli smo u jednu od najbolje organiziranih etapa Svjetskog kupa. Svake godine dolazi nam 30-ak zemalja iz cijeloga svijeta, iz godine u godinu nižemo rekorde po brojnosti sportaša, a do sada je na naš turnir došlo preko 1.000 sportaša iz 80 zemalja svijeta, a prijenos natjecanja svake godine izravno je išao putem Hrvatske radiotelevizije." izjavio je Vladimir Mađarević, sportski direktor Svjetskog kupa u Osijeku i dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Predstavnik Hrvatske turističke zajednice i specijalist koordinator Odjela za posebne marketinške projekte Dubravko Šimenc istaknuo je: „Svima je poznato da su turizam i sport nešto najvrjednije što ima Hrvatska. Kao što je ATP Umag perjanica u tenisu, tako je i DOBRO World cup nešto što smo prepoznali kao top događanje. Trenutno je u tijeku kampanja Doživi domaće, a ja sam siguran da će gosti iz cijeloga svijeta koji dolaze na ovaj turnir doživjeti Slavoniju i Baranju i Osijek u onom svom najboljem smislu, u gostoprimstvu, gastronomiji i svemu prekrasnom što ovaj istočni dio Hrvatske nudi. Posebno me veseli što se u dvoranu vraća publika, a to je nešto što će lijepu sliku prekrasne dvorane Gradski vrt poslati u svijet. Ponosni smo što će „Croatia Full of Life“ opet zablistati zahvaljujući ovom natjecanju.“