Reportaža o Braču na njemačko-francuskoj televiziji Arte

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 04.03.2021 - 12:57

Emisija o otoku Braču novinarke i autorice dokumentaraca Marie-Christine Degen bit će prikazana 7. ožujka u udarnom terminu na njemačko-francuskom TV kanalu Arte, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romeo Draghicchio.

„Više od milijun gledatelja imat će priliku putem TV kanala Arte i on-line medijeteke vidjeti ovu zanimljivu priču s otoka Brača. Maria-Christina Degen boravila je na Braču i snimila emisiju čija su centralna tema brački kamen i klesarska škola  na otoku to jest cjelokupna priča oko bračkog kamena kao jednog od najtraženijih građevinskih materijala u Europi“, istaknuo je Draghicchio.

Riječ je o novoj emisiji novinarke koja je za svoju reportažu o Istri i istarskim tartufima u 2019. godini nagrađena nagradom Zlatna penkala, koja se dodjeljuje medijskim projektima koji promoviraju Hrvatsku i hrvatski turizam na inozemnim tržištima. 

U emisiji o Braču opisuje se duga tradicija Klesarske škole u Pučišćima te se ističe kako je interes za ovu posebnu vještinu u porastu i među mladim ženama. Primjerice, prikazuje se rad protagonistice - šesnaestogodišnje Vanese Martinić na impozantnoj amfori od vapnenca. Napominje se kako se brački kamen koristio za izgradnju brojnih poznatih i povijesnih građevina, poput Bijele Kuće u Washingtonu i berlinskog  Reichstaga.