Promocija hrvatske na popularnom francusko - njemačkom TV kanalu ARTE 

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 11.01.2021 - 09:26
Zoran Jelača

Na popularnom i gledanom francusko-njemačkom TV kanalu ARTE, specijaliziranom za programe iz kulture te dokumentarne filmove o prirodi i putovanjima, emitirana je TV emisija „La Croatie au fil des eaux“ (Hrvatska slijedom voda), izvijestila je direktorica Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.  

U emisiji nastaloj u produkciji hrvatske producentske kuće Šafarek tijekom 45 minuta francuskoj se publici otkriva bogatstvo biološke raznolikosti hrvatskih regija kao i ljepote hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode. Od Drave preko Dunava, Gacke, Zrmanje do delte Neretve, gledatelji mogu uživati u raznolikosti hrvatske prirodne baštine odnosno doznati više o gotovo 300 različitih vrsta ptica u Kopačkom ritu, europskom selu roda Čigoč, „kraljevstvu medvjeda“ u Gorskom kotaru, impresivno velikim pastrvama Gacke, „hramu ptica“ u delti Neretve ili „kaskadama koje se nižu poput bisera na ogrlici“, kako se u emisiji opisuju kaskade Skradinskog buka.

Autor emisije Goran Šafarek istaknuo je kako je film napravio nastojeći promovirati prirodu, ali i samu Hrvatsku. „Nastojao sam prikazati mnoge skrivene dragulje naše zemlje, što svakako može obogatiti turističku ponudu i van glavnih turističkih odredišta“, istaknuo je.

Popularni kanal ARTE prati više od 800 tisuća gledatelja, a emisija će se osim u Njemačkoj i Francuskoj dodatno emitirati u Italiji i Španjolskoj.