Prezentacija hrvatske turističke ponude u Švicarskoj

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 10.09.2019 - 10:00

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Austriji i Turistička zajednica Kvarnera sudjelovali su na posebnim poslovnim prezentacijama u sklopu Road Show Aviareps  Travelshow Switzerland 2019. godine od 3. do 5. rujna u tri švicarska grada- Lausanneu, Baselu i Zürichu. U tri dana Hrvatska i Kvarner prezentirali su svoju turističku ponudu i turističke informacije poslovnoj publici, agentima prodaje, organizatorima putovanja i predstavnicima medija.

Hrvatska je u Švicarskoj već dugo prepoznata turistička destinacija, a u prilog toj činjenici govori i podatak o 280 švicarskih partnera koji su sudjelovali na prezentacijama. Isto potvrđuju i informacije dobivene od strane organizatora Road Showa, agencije Aviareps, te poslovne publike, a koje ukazuju na dobre trendove kada je u pitanju potražnja za Hrvatskom u 2019. godini te daljnji veliki interes za Hrvatskom u narednoj godini.

Dodajmo kako je u dosadašnjem dijelu godine Hrvatsku posjetilo preko 213 tisuća švicarskih gostiju, a ostvareno je gotovo 290 tisuća noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od gotovo 3 posto u dolascima i 1,4 posto u noćenjima.

Štand predstavništva Hrvatske turističke zajednice i TZ Kvarnera u Lausanneu su posjetili gospodin Tomislav Tudić, prvi tajnik Veleposlanstva Republike Hrvatske u Švicarskoj, u Baselu njena ekscelencija gospođa dr.sc. Andrea Bekić, veleposlanica Republike Hrvatske u Švicarskoj te u Zürichu gospođa Jelena Biljan, druga tajnica Konzulata Republike Hrvatske u Zürichu.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu i TZ Kvarnera na Road Showu sudjelovali su Adria Airways, Aegean Airlines, Air Baltic, Air Tahiti NUI, American Airlines, Condor, Czech Tourism, Disneyland Paris, Ethiopian Airlines, Geneva Airport, Icelandair, Kompas Travel Slovenia, Latvia, Mauritius Tourism Promotion Authority, Philadelphia Tourism Board, Royal Air Maroc, Sava Hotels & Resorts, Slovenia Tourism Board, Sun Express, Tahiti Tourism, Tourism Ireland, Vietnam Airlines, Visit Estonia i Cyprus Tourist Board.