Predstavništvo HTZ-a u Njemačkoj organiziralo prezentaciju za 30 novinara

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 25.05.2023 - 08:49

Povodom proslave Dana Državnosti u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu, Predstavništvo HTZ-a u Frankfurtu organiziralo je turističku prezentaciju za medije i turističke agente. Na prezentaciji čija je tema bila turistička ponuda grada Paga te aktualni trendovi u turizmu Hrvatske i održivi projekti sudjelovalo je 30 novinara članova Udruge C-Tour. Novinarima se obratio Veleposlanik Republike Hrvatske Gordan Bakota, koji je predstavio suradnju između hrvatskih i njemačkih institucija te je podsjetio da se ove godine obilježava desetogodišnjica ulaska Hrvatske u europsku uniju. 

Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, direktorica TZ-a grada Paga Vesna Karavanić te Dino Maržić predstavili su agentima grad Pag i promotivne filmove koji objedinjuju cijelu pašku turističku ponudu, a nakon prezentacija novinari su imali pitanja vezana za smještajne kapacitete na Pagu, uvođenje Eura u Hrvatskoj te o automobilskim spotovima koji su snimani na spomenutom otoku.

Direktor Predstavništva HTZ-a u Frankfurtu, Romeo Draghicchio komentirao je trenutno stanje u Hrvatskoj kao destinaciji te je napomenuo kako je broj noćenja iz Njemačke ove godine preko 11 posto iznad onog iz rekordne 2019. godine što je odličan pokazatelj za nadolazeći udarni dio ljetne sezone. Prezentacija je osim toga bila usmjerena na održive projekte u hrvatskoj turističkoj privredi te na kontinentalne destinacije.