Predstavljanje hrvatske turističke ponude na sajmu FITUR u Madridu

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 20.01.2022 - 11:10

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu na 42. izdanju međunarodnog turističkog sajma za poslovnu i široku publiku FITUR, koji se do 23. siječnja održava u Madridu. Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, na sajmu svoju ponudu predstavlja i pet suizlagača među kojima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i grada Zagreba te HUP – Zagreb Hospitality, Abacus Tour i Hotel Mediteransko Selo San Antonio. HTZ svim suizlagačima na sajmu FITUR sufinancira 50 posto troškova za uređenje suizlagačkog prostora.

„Organizatori sajma FITUR uložili su velike napore kako bi se ovogodišnje izdanje sajma moglo održati u fizičkom obliku te javljaju kako je sajam dosegao 80 posto izlagača iz 2019. godine. Tijekom pet dana sajma očekuje se dolazak velikog broja predstavnika turističkih kompanija, ali i opće publike koja će se tako moći informirati o destinacijama za svoja buduća putovanja. Tijekom prošle godine u Hrvatskoj je s tržišta Španjolske realizirano oko 100 tisuća dolazaka, odnosno više od 260 tisuća noćenja, a ove godine možemo ostvariti još bolje rezultate zbog čega je prisutnost Hrvatske na ovom sajmu vrlo važna“, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji, a koje pokriva i tržište Španjolske.
 
„Nakon što je održavanje pojedinih europskih turističkih sajmova otkazano u fizičkom obliku, izuzetno nas veseli predstavljanje hrvatske turističke ponude uživo u direktnim razgovorima s partnerima, ali i općom publikom. Naša prisutnost u Madridu je vrlo važna i zbog održavanja 55. sastanka Odbora pridruženih članova Svjetske turističke organizacije (UNWTO), prvog sastanka u mandatu 2022. – 2025. Riječ je o odboru koji djeluje kao savjetodavno tijelo Glavnog tajnika UNWTO-a, a u kojem je od prosinca prošle godine punopravni član i Hrvatska turistička zajednica“, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako HTZ planira, kad se za to stvore svi adekvatni uvjeti, otvoriti ured Predstavništva upravo u Madridu.

Nastavno na spomenuti sastanak Odbora pridruženih članova UNWTO-a, na kojem će, između ostalih, biti prisutan Ion Vîlcu, direktor Odjela pridruženih članova te predstavnici novoizabranih članova, razgovarat će se o Programu rada pridruženih članova za 2022. godinu, a bit će odabrane i institucije koje će u narednom razdoblju djelovati u svojstvu predsjednika, odnosno potpredsjednika ovog odbora.

Dodajmo i to kako će predstavnici Hrvatske turističke zajednice sutra, tijekom AM Cornera, odnosno foruma u sklopu kojeg članovi Odbora svim zainteresiranim stranama u turizmu predstavljaju svoj rad i projekte, predstaviti svoj primjer dobre prakse kroz posebnu prezentaciju u sklopu teme „Inovativna komunikacija i marketinške kampanje s ciljem ponovne uspostave povjerenja turista“