Poljski novinari pripremali zagorske štrukle i samoborske kremšnite

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 01.04.2021 - 09:40

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj, u suradnji s prestižnim poljskim gastro časopisom KukBuk, pripremilo je virtualnu gastro radionicu „Hrvatska, puna okusa“ za 25 uglednih poljskih novinara među kojima su bili predstavnici najveće državne poljske televizije TVP, najveće privatne televizije TVN, glavna urednica National Geographica i National Geographic Travelera, vodeći urednici turističkih magazina poput najčitanijeg WaszaTurystyka i portala Onet.pl, Wp.pl i Fly4Free.pl, blogeri CroLove te poznate poljske gastro blogerice Krytyka Kulinarna i MintaEats. 

„Zahvaljujući novim tehnologijama mogli smo se u isto vrijeme spojiti s različitim dijelovima Poljske te na inovativan i zanimljiv način promovirati Hrvatsku kao destinaciju bogate i raznolike gastronomske ponude. Naši su se gosti jako obradovali ideji zajedničkog kuhanja, a radionica je rezultirala još boljim poznavanjem Hrvatske, uvijek pune izvanrednih okusa. Svi željno iščekuju ljeto te se nadamo kako će sa smirivanjem epidemiološke situacije velik broj Poljaka svoj ljetni odmor provesti upravo u Hrvatskoj“, izjavila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz.

Zbog trenutne pandemijske situacije istaknuti poljski novinari tradicionalne hrvatske specijalitete pripremali su u svojim privatnim kuhinjama, a dan prije dobili su sve potrebne sastojke kako bi vlastitim rukama zamijesili zagorske štrukle i samoborske kremšnite. Svoj rad novinari su izvještavali na društvenim mrežama uz hashtag na poljskom #ChorwacjaPełnaSmaku što u prijevodu znači #Hrvatskapunaokusa.

"Ovo je još jedan izvrstan promotivni potez za naše drage Poljakinje i Poljake. Svi novinari koji su virtualnim putem sudjelovali na radionici i kuhali u svom kućnom ambijentu pod ravnanjem sjajne chefice Cristine Catese pripremili su izvrsne zagorske štrukle i samoborske kremšnite. Siguran sam da će Poljaci i ove godine doći u Hrvatsku u velikom broju, a mi ćemo biti spremni sa svim potrebnim mjerama zaštite zdravlja kako bismo osigurali siguran i ugodan boravak kao i prošle godine", izjavio je Veleposlanik Republike Hrvatske u Poljskoj Tomislav Vidošević, koji je zajedno s Agnieszkom Puszczewicz sudjelovao na gastro radionici i hrvatske specijalitete pripremao na Farmi Bii.

U opuštenom ozračju razgovaralo se i o hrvatskim planovima za ovogodišnju sezonu te aktualnom projektu Safe Stay in Croatia kojim se Hrvatska i na poljskom tržištu promovira kao sigurna i poželjna destinacija.