Otok Rab na naslovnici popularnog talijanskog magazina Bell Europa 

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 03.06.2022 - 11:33

Bell Europa je priznati i među Talijanima popularan magazin specijaliziran za turistička putovanja, a naslovnicu njegovog najnovijeg izdanja, onog za lipanj, krasi prekrasna fotografija otoka Raba, izvijestila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.  

Nakon što je isti magazin u travnju objavio reportažu i posvetio naslovnicu Korčuli, talijanski mediji i dalje objavljuju afirmativne tekstove o hrvatskim turističkim destinacijama. Prisutnost Hrvatske kao turističke destinacije u Italiji izuzetno je važna s obzirom na to da se puno pozornosti posvećuje jačanju nacionalnog branda, odnosno prepoznatljivosti na tržištu Italije, a što je posebice važno ususret glavnom dijelu turističke sezone“, naglasila je Vukelić.

Mjesečnik Bell Europa čita više od 100.000 čitatelja, a urednici reportaže o otoku Rabu su novinarka Luisella Colombo i fotograf Giorgio Filippini, koji su u našoj zemlji, odnosno na Kvarneru, boravili u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, TZ Kvarnera te uz podršku lokalnih turističkih zajednica. Rezultat tog putovanja je najnoviji broj ovog magazina koji donosi reportažu na 10 stranica u boji o otoku naslova „Rab, zeleni otok Kvarnera“.

Reportaža je u potpunosti posvećena njegovoj raskošnoj prirodi i ljepoti te se u njoj mogu pronaći i brojne druge zanimljivosti, servisne informacije za turiste, ali i preporuke pa se tako u tekstu, između ostalog, navodi da je Rab otok sreće i prirodnog bogatstva, otkad su mu Rimljani nadjenuli ime Felix Arba pa sve do danas. U reportaži se spominje i najviši vrh Kamenjaka s kojeg se pruža prekrasan pogled na brojne uvale smještene između zelenih poluotoka, koji izgledaju poput prstiju ispruženih na plavom morskom dnu. 

Ističe se kako je otok idealan i za aktivni odmor, nautiku te da ga krase bogata povijest i kultura s posebnom riznicom u gradu Rabu kojeg krase četiri zvonika. Brojni čitatelji i budući posjetitelji otoka Raba u sklopu ove reportaže mogu pronaći i brojne druge korisne informacije, od toga kako doći na otok pa sve do brojnih savjeta vezanih uz eno-gastronomiju, aktivnosti i atrakcije.