Održan koordinacijski sastanak s turističkim zajednicama Šibensko-kninske županije

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 28.07.2021 - 12:44

U Šibeniku je danas održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama s područja Šibensko-kninske županije. Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, koordinacijskom sastanku prisustvovala je direktorica TZ Šibensko-kninske županije Željana Šikić te 17 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja županije. 

Direktor Staničić je u uvodu predstavio rezultate turističkog prometa te je naglasio kako u zemlji trenutno boravi gotovo milijun turista, od čega je više od 850.000 inozemnih gostiju, dok u Šibensko-kninskoj županiji trenutno boravi oko 75.000 gostiju. Kako je rekao, nalazimo se u samoj špici turističke sezone, najave za kolovoz pa i rujan su vrlo dobre, ali će daljnji tijekovi i rezultati ponajviše ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

„U dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je ostvareno 40 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, dok smo u dosadašnjem dijelu srpnja ostvarili oko 34 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošlogodišnjeg srpnja. Trendovi su vrlo dobri, naša je zemlja na mnogim tržištima pozicionirana kao sigurna i kvalitetna turistička destinacija, proveli smo ključne marketinške i PR aktivnosti te je sada na svima nama da epidemiološku situaciju održimo povoljnom te tako osiguramo nesmetano odvijanje turističkog prometa u narednim tjednima“, poručio je direktor Staničić. 

Tako su tijekom koordinacije predstavljene promotivne aktivnosti i kampanje HTZ-a od kojih su posebno istaknute kampanje „Safe Stay in Croatia“, „Trust me, I've been there“ i  „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!“, a koje su ostvarile odlične promotivne rezultate i koje su doprinijele trenutnoj poziciji Hrvatske kao sigurne i dobro pripremljene destinacije.  

Direktorica TZ Šibensko-kninske županije Željana Šikić je u sklopu koordinacijskog sastanka predstavila  novi Brandbook Šibensko-kninske županije koji, između ostalog, sadrži strategiju brendiranja i vizualne identitete. „Ovaj je dokument rezultat izvrsne suradnje unutar sustava turističkih zajednica s područja županije. Jasna vizija i strategija promocije ključna je u daljnjem pozicioniranju naše županije kao atraktivne i kvalitetne destinacije“, naglasila je Šikić. 

Na koordinaciji je također istaknuta važnost plasmana točnih i preciznih informacija na inozemnim tržištima s posebnim naglaskom na protokole prelaska granica, a razgovaralo se i o turističkoj pristojbi i članarinama, strateškim projektima i marketinškim dokumentima, aviolinijama, nautici, udruživanju turističkih zajednica, projektu Hrvatski digitalni turizam i dr.

Dodajmo kako je koordinacijskom sastanku prisustvovao i Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore te član Turističkog vijeća HTZ-a.