Njemački Reisen Exclusiv objavio veliki članak o hrvatskim nacionalnim parkovima

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 26.02.2021 - 13:22

Njemački magazin Reisen Exclusiv objavio je veliki članak o hrvatskim nacionalnim parkovima, izvijestila je voditeljica Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Nera Miličić.

Članak naziva „Hrvatski nacionalni parkovi su tako lijepi“ nastao je kao rezultat studijskog putovanja njemačkih novinara u Split i Makarsku. Novinar Frank Störbrauck u članku navodi kako je Hrvatska jedna od europskih zemalja najbogatijih pitkom vodom, kao i velikim brojem različitih biljnih i životinjskih vrsta. Kao posebna prednost Hrvatske ističe se umjereno kontinentalna te blaga mediteranska klima koja omogućuje široki spektar aktivnosti u svako godišnje doba. Tako je istaknuto kako je broj sunčanih sati u Hrvatskoj daleko iznad europskog prosjeka – gotovo dvije tisuće sunčanih sati u kontinentalnom dijelu i preko 2500 na obali i otocima. U ostatku teksta posebno je predstavljeno svih osam hrvatskih nacionalnih parkova. 

Dodajmo i to kako je ožujsko izdanje njemačkog turističkog časopisa Merian u potpunosti posvećeno Istri. Naime, na preko 70 stranica časopisa objavljene su korisne informacije o istarskim destinacijama, turističkoj ponudi i gastronomskim specijalitetima. Uz naslov „Za prave bonvivane“, MERIAN Istrien donosi sliku moderne, kvalitetne i gurmanske Istre s bogatstvom uzbudljivih pozadinskih priča.