Nacionalna kongresna burza MEETEX održava se u Zagrebu

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 10.03.2020 - 16:13
Ivan Banić

Nakon vrlo uspješne prve nacionalne kongresne burze MEETEX - Croatian Meeting Experience Summit, održane u ožujku prošle godine, započeli su sastanci na drugoj po redu, koja se održava u Zagrebu od 9. do 11. ožujka 2020.

Hrvatska turistička zajednica – Kongresni odjel jedan je od glavnih partnera kongresne burze MEETEX zajedno s Turističkom zajednicom grada Zagreba - Kongresnim uredom te Gradom Zagrebom. 

MEETEX je ove godine okupio  54 hrvatska ponuđača i 50 kupaca iz segmenta poslovnog turizma i to ponajviše iz europskih zemalja (Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Francuska, Njemačka, Izrael, Nizozemska, Poljska, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska, Ukrajina, Velika Britanija) i SAD. Kroz dva radna dana ugovoreno je preko 1200 poslovnih sastanaka.

Također, prije održavanja samog MEETEX-a, od 7. do 9. ožujka 2020. godine Kongresni odjel Hrvatske turističke zajednice u suradnji s Turističkom zajednicom grada Opatije - Kongresnim uredom, Turističkom zajednicom Istarske županije i Turističkom zajednicom Kvarnera stranim kupcima organizirao je sudjelovanje na inspekcijskom putovanju radi detaljnijeg upoznavanja destinacija Opatije, Kvarnera i Istre.

Cilj projekta je predstavljanje hrvatskih kongresnih kapaciteta, stvaranje novih veza i poslovnih mogućnosti. U projektu je sudjelovalo ukupno  9 inozemnih kupaca iz Švedske, Belgije, Izraela, Turske, Rusije, Češke i Italije. Na taj način strani kupci mogli su se osobno uvjeriti u jedan dio bogate hrvatske ponude u segmentu poslovnog turizma u Opatiji i Rovinju.
 

Ivan Banić