Na tržištu Mađarske uspješno održana virtualna poslovna radionica

Objavljeno: čet, 14.04.2022 - 10:20

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj i TZ Splitsko-dalmatinske županije održali su virtualnu prezentaciju „Croatian Virtual Get2Gether“ namijenjenu mađarskim turističkim agentima i turoperatorima. Ova je aktivnost privukla 20-ak mađarskih i 50-ak hrvatskih turističkih subjekata, a ukupno se tijekom dana održalo više od 160 individualnih sastanaka. 

„Velik interes mađarskih partnera dobar je pokazatelj ususret turističkoj sezoni. Osim što smo sve sudionike podsjetili na ljepote Hrvatske, a naročito Splitsko-dalmatinske županije, informirali smo ih i o trenutnim uvjetima putovanja između dviju zemalja. Olakšani i relaksirani protokoli putovanja došli su u pravom trenutku te svakako očekujemo još veći broj Mađara koji će biti dodatno motivirani da svoj odmor provedu u Hrvatskoj“, izjavila je Ivana Herceg, direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj, pritom naglasivši i važnost aviolinija.

„Aviolinija između Budimpešte i Zadra, uvedena prošle godine tijekom ljetnih mjeseci, ove je godine počela prometovati već u ožujku te će do listopada prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Ova će linija mađarskim turistima dodatno približiti Dalmaciju, regiju koja je na ovom tržištu jedna od najbrže rastućih“, poručila je Herceg, nadodavši kako je Makarska najposjećenija destinacija Mađara u Splitsko-dalmatinskoj županiji.  

Glavne teme ovog virtualnog susreta odnosile su se na trenutne i olakšane uvjete ulaska u Hrvatsku te povratka u Mađarsku, novitete ususret turističkoj sezoni, kao i na predstavljanje bogate ponude Splitsko-dalmatinske županije.

„Mađari su naši uvijek dobrodošli gosti, posebno na području Makarske rivijere. U ovoj postpandemijskoj godini očekujemo da naši prijatelji iz Mađarske dođu u velikom broju, da se odmore na našim plažama, da uživaju u novim pješačkim stazama koje smo pripremili za njih te da kušaju neka nova jela iz ponude naših restorana“, poručio je Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije.