Na britanskom Channelu 4 emitirana epizoda emisije Travel Man iz Splita

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 14.04.2022 - 11:59
Channel 4

Britanski komičar Joe Lycett i irska komičarka, glumica te spisateljica s britanskom adresom, Aisling Bea, proveli su 48 sati u Splitu. Riječ je o drugoj epizodi 10. sezone humoristične putopisne emisije „Travel Man: 48 hours in...“, koja je nedavno emitirana na popularnom britanskom kanalu Channel 4. Ova 30-minutna epizoda u potpunosti je posvećena Splitu, popularnoj hrvatskoj destinaciji u kojoj su se glavni akteri Joe i Aisling, između ostalog, okušali u SUP-anju, posjetili Froggyland, kušali splitske eno-gastronomske delicije, a uživali su i u šetnji s psima u organiziranoj turi Zaklade za zaštitu životinja Split.

„Emisija Travel Man redovito posjećuje atraktivne i zanimljive svjetske destinacije s kojima od ove sezone, rame uz rame, stoji i Split. Nakon dvije godine s vrlo malo putovanja, epizoda Travel Mana posvećena Splitu stavlja u fokus upravo ono za čime Britanci već dugo žude, a to su ljetne aktivnosti, more i kultura, a sve pod vedrim i sunčanim splitskim nebom", izjavila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.  

Emisiju Travel Man prati preko 2 milijuna gledatelja u Velikoj Britaniji, uz dodatni višemilijunski odjek u zemljama kao što su SAD, Kanada, Australija i Indija.

„Vidjeti Split u glavnoj ulozi jedne od najpopularnijih britanskih emisija za nas predstavlja iznimno zadovoljstvo, ali i postignuće u promotivnom smislu. Prekrasni kadrovi našega grada ušli su u domove milijuna ljudi pa vjerujemo kako su mnogi od njih poželjeli i sami doci u Split te se uživo uvjeriti u njegovu ljepotu i atrakcije", izjavila je Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita, nadodavši kako su Britanci tijekom prošle godine samo u Splitu ostvarili oko 133 tisuće noćenja.

Dodajmo kako je epizoda u Splitu snimljena uz suradnju i pomoć Hrvatske turističke zajednice te uz podršku TZ Splitsko-dalmatinske županije i TZ grada Splita.