Ironman dolazi u Hrvatsku!

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 02.12.2021 - 14:54

Plava Laguna će sljedeće godine u Poreču organizirati 70.3 triatlon, jedno od najprestižnijih svjetskih natjecanja u ovom sportu. Tako će Hrvatska biti domaćinom Plava Laguna IRONMAN® 70.3® Poreč koji će se održati 16. listopada 2022. godine. Već nekoliko dana prije, od 13. listopada, Poreč će živjeti u duhu triatlonskog sporta, a dan prije samog natjecanja održat će se i IronKids utrka. 

„Nakon dva uspješna izdanja Plava Laguna 5150 Triatlona sljedeće godine ćemo u Istri, na Poreštini u našem Zelena Resortu doživjeti Ironman 70.3, te tako dovesti brend Ironman u Hrvatsku! Milijun natjecatelja godišnje završe utrku pod brendom Ironman, web stranica Ironman.com ima godišnje preko 30 milijardi posjeta. To nam govori da će ovaj event biti veliki promotor Poreča, Istre i Hrvatske. Veliko nam je zadovoljstvo činjenica da se suradnja produbila te da Ironman ekipa ima puno povjerenje da će naš tim sjajno organizirati i 70.3“, ističe Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

„Hrvatska je savršena destinacija za svakog triatlonca koji želi doživjeti spektakularnu destinaciju i jedinstvenu kulturu za vrijeme svog natjecanja. Hrvatska ima sjajnu zajednicu sportaša triatlonaca i veselimo se što će još više natjecatelja doživjeti utrku IRONMAN 70.3 u Poreču“, rekao je Thomas Veje Olson, direktor IRONMAN Grupe za Europu, Bliski Istok i Afriku. 

Ironman 70.3 označava distancu u miljama koju sportaši trebaju proći u tri discipline – 1.2 milje plivanja, 56 milja bicikliranja te 13.1 milja trčanja (izraženo u km je to 113 ukupno, 1.9 km plivanje, 90 km bicikliranja te 21.1 km trčanja). Start i cilj su planirani u Zelena Resortu.

O važnosti dolaska ovakvih brendiranih sportskih događanja u Hrvatsku govori i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. „Kontinuirana promocija i pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetne, sigurne i dobro pripremljene destinacije u današnjim su okolnostima osnovni preduvjet u uspješnom privlačenju gostiju i realizaciji turističkog prometa. Čestitam Poreču i Istri, biti domaćin ovako prestižne i međunarodno prepoznate utrke velika je stvar za Hrvatsku. Ovime će naša zemlja dobiti na popularnosti, na dodatnoj vidljivosti, ali i na kvaliteti turističke ponude koju manifestacije poput ove čine bogatijom i atraktivnijom“, poručio je Staničić.

„Sjajno je da se Hrvatska u 2022. godini može podičiti s još jednim velikim događanjem. To govori o atraktivnosti Hrvatske kao turističke destinacije, posebice u vremenu izvan glavne turističke sezone, na čemu kontinuirano radimo. Sportski turizam sjajan je za produljenje turističke sezone, uz dodatnu promociju Hrvatske kroz Ironman brend. Drago nam je da je Hrvatska uspjela i u tome da veliki brendovi prepoznaju da smo sigurna turistička destinacija“, zaključila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac

Sami start koji kreće s plivačkom trasom, počinje ispred Hotela Parentium, tranzitna zona planirana je ispred Hotela Molindrio, a biciklistička trasa protezat će se do Buzeta i natrag. Posljednja, trkačka trasa započinje u tranzitnoj zoni u Zelena Resortu, do starog grada Poreča i natrag te do Funtane i natrag.