Iberia uskoro ponovno povezuje Madrid sa Zagrebom i Splitom

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 25.05.2021 - 08:54
Facebook/Iberia/photos

Prema pisanju portala Croatian Aviation, Iberia od početka lipnja ponovno prometuje prema Zagrebu i Splitu. Španjolski nacionalni avioprijevoznik od ožujka prometuje na redovnoj liniji između Madrida i Dubrovnika, a od lipnja ponovno uvodi linije prema Splitu i Zagrebu. 

Linija prema Zagrebu u ljeto 2020. godine nije bila u prometu, kompanija je tek reducirano prometovala prema dubrovačkoj zračnoj luci, no u ljeto 2021. godine Iberia će prometovati prema glavnom gradu Hrvatske, Splitu te kasnije i prema Zadru, čime će biti obnovljen promet na svim linijama koje je kompanija imala i u ljetnoj sezoni 2019. godine, prije izbijanja globalne pandemije. 

Linija Madrid - Zagreb - Madrid najavljena je od petka, 4. lipnja. U početku će zrakoplovi Iberia na ovoj liniji prometovati tri puta tjedno, petkom, subotom i nedjeljom. Tri tjedna leta najavljena su kroz cijeli mjesec lipanj, a na liniji će prometovati zrakoplovi tipa A320. 

Uz Zagreb, Iberia će se već od 1. lipnja vratiti i u splitsku zračnu luku. U prvoj polovici mjeseca najavljena su dva leta tjedno, utorkom i subotom, a od sredine lipnja dodaju se letovi subotom i nedjeljom. Već krajem lipnja Iberia će između Madrida i Splita prometovati pet puta tjedno, svakog utorka, četvrtka, petka, subote i nedjelje. 

Dubrovnik je jedina hrvatska zračna luka prema kojoj je Iberia prometovala u ljeto 2020. godine te je ujedno prvo odredište kompanije u Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni. Do sada su na ovoj liniji bila dostupna dva leta tjedno, a od početka lipnja najavljena su čak četiri (od petka do ponedjeljka). Od petka, 18. lipnja, Iberia planira svakodnevno prometovati između Dubrovnika i Madrida.

Redovni letovi na liniji između Madrida i Zadra trenutno su odgođeni za početak srpnja (od 3.7.), na ovoj su liniji najavljena dva leta tjedno, utorkom i subotom. 

Iberia će tako u lipnju imati tri linije prema Hrvatskoj s ukupno 15 tjednih operacija. Između Madrida, Zagreba, Splita i Dubrovnika u ponudi je čak 16.755 sjedala.