Hvar uvršten u 50 najboljih destinacija za putovanje

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 21.11.2022 - 14:29

Američko izdanje poznatog travel časopisa i portala TRAVEL + LEISURE objavio je reportažu o 50 najboljih destinacija koje možete posjetiti u 2023. godini, a autori reportaže iskusni su urednici koji su destinacije podijelili u nekoliko kategorija, a ono što je vrijedno za Hrvatsku je da se otok Hvar našao među top pet destinacija u kategoriji „For Moments on the Water“.

Budući da će prema svim uzlaznim trendovima 2023. godina biti godina službenog oporavka putovanja, urednici su zbog velike potražnje i raznolike ponude podijelili članak po kategorijama pa su tako primjerice kreirane kategorije na temu kulturnog turizma, eno-gastronomije, city break turizma i dr. 

Otok Hvar je tako svrstan među destinacije poput Ghane, otoka Gorée, otočja Galápagos i Greenlanda. Urednica Nina Ruggiero, koja je potpisala tekst, naglasila je Hvar kao otok s najviše sunčanih dana u Hrvatskoj  po kojem se proteže preko 100 milja biciklističkih staza, a istaknuti su i izleti kajakom do skrovitih plaža. Istaknuto je i noću vedro nebo koje omogućuje nevjerojatnu preglednost zvijezda, a tu su i gradovi Jelsa, koji je zaslužno proglašen prvom međunarodnom zajednicom tamnog neba u južnoj Europi 2022. godine čime je zagarantiran spektakularan pogled na čisto nebo te srednjovjekovni grad Velo Grablje iz 14. stoljeća, koji doseže vrhunac u srpnju cvjetanjem lavande i vrhunskom eno-gastronomskom ponudom te obiteljskim aktivnostima. 

U samom Hvaru istaknuti su brojni pristupačni i održivi hoteli, a posebno je naglašen Beach Bay, koji je otvoren prošlog ljeta sa solarnim energetskim sustavom i obvezom poštivanja UNESCO-vog obećanja o održivom putovanju. Objave ove vrste predstavljaju značajnu vrijednost za otok Hvar i Splitsko-dalmatinsku županiju stvarajući dodatan motiv dolaska za goste u razdoblju posezone.