HTZ u Šibeniku održao sastanak s turističkim zajednicama Šibensko-kninske županije

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 20.07.2022 - 13:46

Danas je u Šibeniku, u prostorijama Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova Civitas Sacra održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s predstavnicima turističkih zajednica s područja Šibensko-kninske županije. Sastanak je vodio direktor HTZ-a Kristjan Staničić, a koordinaciji su prisustvovali župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, član turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, ujedno vlasnik i chef proslavljene šibenske konobe i vinoteke „Pelegrini“, Rudolf Štefan kao i 13 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja županije.

Na samom početku sastanka direktor Staničić poželio je dobrodošlicu novoizabranim direktorima lokalnih turističkih zajednica, naglasio je kako trenutno u zemlji boravi oko 980 tisuća turista, dok ih je prošle godine u ovo vrijeme u zemlji boravilo oko 900 tisuća. „Trenutno smo na razini 97 posto rezultata noćenja ostvarenog u srpnju 2019. godine. Ono što je svima nama cilj je disperzija turista kroz cijelu godinu kao i ostvarenje što većeg prihoda od turizma“. Također, naglasio je važnost zajedničke suradnje, ali i projektnog udruživanja na razini lokalnih turističkih zajednica. „Na taj način možete ostvariti veću promotivnu vidljivost i veću prepoznatljivost koju će turisti znati cijeniti i valorizirati“, poručio je direktor Staničić.

Ove godine imamo značajno bolju sezonu nego lani, ono što je nama i našim posjetiteljima itekako važno je da se u županiji osjećaju sigurno, a posebno bih pohvalio turističke sadržaje i brojne manifestacije u našim destinacijama. Vjerujem da bismo mogli, ako ovako nastavimo, nadmašiti rezultate iz rekordne 2019. godine“ izjavio je župan Jelić na početku sastanka.

Tijekom sastanka govorilo se o turističkoj ponudi te atrakcijama na području županije kojih je sve više, a predstavnici lokalnih turističkih zajednica naglašavaju kako su vrlo zadovoljni dosadašnjim tijekom sezone, kao i najavama za posezonu. Tako je u Šibensko-kninskoj županiji, gledajući prema destinacijama, najviše noćenja ostvareno u Vodicama, Šibeniku i Rogoznici s time da je primjerice Betina nadmašila turistički rezultat rekordne 2019. godine, Kinin bilježi porast smještajnih kapaciteta kao što su obiteljski apartmani, kao i Skradin posebno u segmentu luksuznijih kuća za odmor s bazenom. Primošten je i dalje jedna od omiljenijih i poželjnijih destinacija županije te u srpnju vjeruju da će doseći rezultate rekordne 2019. godine. Tisno primjerice iduće godine slavi 100 godina organiziranog turizma što će se svakako, u suradnji s HTZ-om, iskoristiti u promociji na emitivnim tržištima.

Za što bolju posezonu planiramo dodatne promotivne aktivnosti posebno na tržištu Slovenije, Mađarske, ali i Njemačke“ naglasio je Staničić nadodavši kako je Hrvatska na globalnom turističkom tržištu zauzela vrlo dobru i konkurentnu poziciju.

Tema sastanka je bila i dodjela sredstava iz Fonda za udružene turističke zajednice, razgovaralo se o sustavu eVisitor, a predstavljen je i dosadašnji tijek izrade Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma za razdoblje do 2026. godine, koji će biti prekretnica u provedbi budućih promotivnih aktivnosti hrvatskog turizma.

Tema sastanka bile su i skorašnje promjene koje će nastupiti u Hrvatskoj s uvođenjem eura te ulaskom zemlje u schengenski prostor, za što je naglašeno da će pozitivno utjecati na buduće turističke tijekove i trendove.