HTZ predstavila bogatu kongresnu ponudu u New Yorku

Objavljeno: čet, 16.03.2023 - 16:00

Hrvatska turistička zajednica sudjelovala je na MICE radionici SMU International koja se održala od 13. do 15. ožujka u New Yorku. SMU International jedan je od najvažnijih događaja za Sjevernu Ameriku na kojem se ove godine okupilo preko 180 internacionalnih ponuđača i 120 kupaca. Osim Hrvatske turističke zajednice kongresnu ponudu predstavili su i TZG Zagreba te TZG Dubrovnika.

Većina američkih kupaca poznaje Hrvatsku, posebno Dubrovnik, Zagreb i Split te je iskazan veliki interes za navedenim destinacijama. Posebno pozitivna je povratna informacija agenata o poželjnosti Hrvatske među američkim klijentima zbog popularnosti vezanim za organizaciju raznih evenata, kongresa, konferencija i incentive putovanja te zračne povezanosti New Yorka i Dubrovnika

Činjenica da je Hrvatska od 1. siječnja ušla u Schengen te uvela euro kao službenu valutu pozdravljena je od strane američkih partnera zbog brojnih benefita i pojednostavljenja kad su u pitanju poslovna putovanja. Veliki broj upita bio je vezan za incentive putovanja korporacija, zatim za organizaciju kongresa i konferencija te raznih butik putovanja članova uprave korporacija. Hrvatski glavni aduti, uz infrastrukturu bitnu za održavanje skupova, su i bogata prirodna i kulturna baština, atraktivnost destinacije i ugodna klima, izvrsna eno-gastro ponuda, široka mogućnost različitih aktivnosti za sudionike te sigurnost destinacije.

Bitno je za naglasiti kako je važnost kongresnog turizma za Hrvatsku velika jer se radi o obliku turizma čiji se ukupni promet odvija upravo u pred i posezoni. Dodatan razlog važnosti kongresnog turizma je transfer znanja kod stručnih i znanstvenih skupova te će zbog svega navedenog Hrvatska turistička zajednica i u budućnosti promovirati glavne destinacije za održavanje poslovnih skupova te razvijati ovaj segment ponude. 

Više info o radionici možete pronaći ovdje