Hrvatska u najtiražnijim njemačkim novinama Bild i na njemačkoj državnoj TV ZDF

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 24.04.2020 - 15:00

Prema članku najčitanijih njemačkih novina Bild, Hrvatska je jedna od osam zemalja koje bi ovoga ljeta mogli posjetiti njemački turisti.

Do 3. svibnja u Njemačkoj je na snazi upozorenje građanima da ne putuju izvan zemlje, a do kraja travnja odlučit će se hoće li se preporuke produžiti. Unatoč neizvjesnoj situaciji u kojoj se ne zna hoće li se turistička putovanja moći realizirati, Bild je izdvojio osam zemalja koje bi ovoga ljeta mogle biti poželjne destinacije njemačkih turista, a to su : Hrvatska, Grčka, Austrija, Švicarska, Tunis, Švedska, Danska i Island. Naime, Bild smatra da su navedene zemlje dobro odgovorile na pandemiju te da bi do ljeta mogle biti spremne za dolazak turista.

Također, Bild je i rangirao kakve su šanse da se turistička putovanja u tim zemljama realizira, a Hrvatska i Grčka su u kategoriji „dobre šanse“. Austrija i Švicarska su u kategoriji „vrlo vjerojatan“ odmor, dok su ostale zemlje u kategoriji „vjerojatno“.
Navodi se da je Hrvatska pravovremeno uvela stroge mjere u borbi protiv virusa što je bila dobra odluka koja se isplatila. Direktor HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio smatra da u Hrvatskoj ima mnogo smještaja u kojem je moguće održavati razmak među gostima. Hrvatska je u dobroj poziciji zbog svoje dostupnosti osobnim automobilima preko Austrije i Slovenije, a ako ove zemlje otvore svoje granice, mogući su i avionski letovi.

Osim Bilda, danas je i njemačka državna televizija ZDF u jutarnjem programu izvijestila o Hrvatskoj, a pustili su i kadrove iz nove kampanje HTZ-a #CroatiaLongDistanceLove.