Hrvatska turistička zajednica i TZ Istarske županije su službeni destinacijski partneri Machineseeker EHF Champions League

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 29.02.2024 - 11:03

Rukometna liga prvaka Machineseeker EHF Champions League stiže u Hrvatsku i to zahvaljujući njihovoj suradnji s dva nova partnera – Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Istarske županije. Riječ je o suradnji uspostavljenoj uoči početka dijela sezone koji se odigrava u 2024. godini, suradnja obuhvaća dvije sportske sezone, a ovime su HTZ i TZ Istre postali službeni destinacijski partneri ovog elitnog europskog klupskog rukometnog natjecanja kojeg organizira Europska rukometna federacija.

„Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Hrvatskoj turističkoj zajednici i Turističkoj zajednici Istarske županije na naše elitno muško klupsko rukometno natjecanje. Uz obje zajednice kao novim partnerima, cilj nam je postaviti nove sponzorske trendove, a kako su oba partnera već bila uključena u rukomet, sigurni smo da će suradnja u budućnosti samo jačati”, izjavio je David Szlezak, direktor marketinga EHF-a.

Prestižnim sportskim partnerstvom hrvatski turizam dobiva posebne prednosti od niza prava u Machineseeker EHF Ligi prvaka, osiguravajući značajnu vidljivost na svim utakmicama, kao i digitalnu prisutnost na portalu eurohandball.com i EHFTV-u, OTT platformi Europske rukometne federacije (EHF).

Novu suradnju prokomentirao je i Kristjan Staničić, direktor HTZ-a. „Suradnja s Europskom rukometnom federacijom predstavlja odličan način dodatne promocije Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije na brojnim inozemnim tržištima, ali i kao destinacije koja svojom raznolikom ponudom i kvalitetnom infrastrukturom dokazano može biti domaćinom velikih međunarodnih sportskih događanja. Ovom suradnjom i domaćinstvom dugoročno osnažujemo turistički identitet, kako Istre, tako i Hrvatske u cjelini. Ovime će naša zemlja ponovno biti u fokusu sportske, ali i turističke javnosti, a tu je i uvijek značajna vidljivost i promocija s posebnim naglaskom na naša najvažnija inozemna tržišta obzirom da se utakmice europske lige igraju u čak 19 zemalja. Siguran sam kako će svi sudionici iz Istre i Hrvatske ponijeti samo lijepa sjećanja i želju za ponovnim dolaskom u našu zemlju“, izjavio je direktor Staničić.

Inače, Liga prvaka Machineseeker EHF za rukometaše predstavlja premium natjecanje europskog klupskog rukometa u kojem se natječu najbolje europske rukometne momčadi.

Da se Istra na turističkoj karti pozicionirala kao lifestyle destinacija vrhunske ponude sa širokom paletom iznimnih doživljaja potvrđuje Denis Ivošević, direktor TZ Istre. „Ovo je vrsta suradnje kojom Istra uspješno umrežuje svoje komparativne prednosti s ključnim i globalno prepoznatljivim brendovima zbog čega su posljednjih godina sklopljena značajna strateška partnerstva. Pritom smo iznimno ponosni na sportsku orijentaciju naše regije i to ne samo kao domaćini sportskim spektaklima i vrhunskim sportašima na kondicijskim pripremama u našim destinacijama, već i kroz suradnju s TOP brendovima, a koju sada nastavljamo kroz novo uzbudljivo partnerstvo. Prestižna suradnja uključuje  gradove Poreč i Umag kao kolijevke rukometnih i sportskih destinacija, koje u ovom projektu predstavljaju Turističku zajednicu Istre", naglasio je Ivošević

U ime Grada Poreča-Parenzo gradonačelnik Loris Peršurić naglasio je kako je Poreč poznat kao grad sporta te da rukomet u svemu tome igra veliku ulogu, dok je gradonačelnik Grada Umaga-Umago Vili Bassanese naglasio kako grad u ovoj godini obilježava 70. obljetnicu rukometa na svom području pa biti dijelom ovog projekta za njih predstavlja nagradu, čast i privilegiju.