Hrvatska prošlog tjedna u fokusu češke nacionalne televizije Česká televize 

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 15.06.2020 - 11:45

Češka nacionalna televizija Česká televize boravila je u Hrvatskoj od 8. do 15. lipnja i na dnevnoj bazi izvještavala češke gledatelje o spremnosti Hrvatske za prihvat inozemnih turista.

Svakoga dana ekipa Česká televize javljala se uživo na programu ČT24, a u glavnom dnevniku Udalosti na ČT1 emitiran je i prilog iz Hrvatske.
 
Sve je popraćeno i objavama na društvenim mrežama, pa je tako preko 630 tisuća pratitelja na Facebook stranici ČT24 9. lipnja imalo priliku vidjeti kako izgleda put od Češke do Hrvatske te pogledati izjave s graničnog prijelaza Macelj. Dan nakon objavljen je video na temu obnovljenih letova do Splita, a idući dan video iz Istre, točnije iz kampa Lanterna u kojem boravi 1500 gostiju, uz izjavu direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića. Objava je u samo nekoliko sati prikupila 500 like-ova te preko 200 komentara.
 
Također, s češkog tržišta stižu i odlične vijesti vezane uz veliki interes Čeha za ljetovanje na Jadranu. Naime, češka željeznička tvrtka RegioJet u četvrtak, 11. lipnja počela je prodavati karte za direktnu liniju između Praga i Rijeke, a  isti dan prodano je 4 tisuće karata što predstavlja najveću potražnju u povijesti RegioJeta. Kapacitet jednog vlaka je 520 mjesta, a s obzirom da su neki od vlakova već gotovo popunjeni, RegioJet razmišlja o pojačavanju veza s Hrvatskom.