Hrvatska predstavljena u sklopu festivala Járatlan Utakon u Budimpešti

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 20.11.2023 - 09:41

Predstavništvo HTZ-a u Mađarskoj predstavilo je ukupnu hrvatsku turističku ponudu u sklopu popularnog Járatlan Utakon Fesztivál, festivala namijenjenog putovanjima, odnosno backpackerima, ekstremnim putnicima, pustolovima i digitalnim nomadima. 

Festival se ove godine održao u svom 15. izdanju, a posebnu prezentaciju i predavanje o Hrvatskoj su održala dva blogera uz posebnu degustaciju i prezentaciju hrvatskih vina. Festival se održao u hotelu Aqincum u Budimpešti, a za cilj ima poticanje mladih ljubitelja putovanja da krenu u istraživanje svijeta i sebe. 

Tijekom festivala su stranice hrvatskog turizma na društvenim mrežama u Mađarskoj doprle do više od 100.000 ljudi, a dodatan doseg će osigurati i objave samih putnika, odnosno posjetitelja sajma kojih se ove godine, kao i lani, očekuje oko dvije tisuće. 

Dodajmo kako su Mađari, prema podacima sustava eVisitor, od početka godine do 20. studenog ostvarili oko 720 tisuća dolazaka i 3.6 milijuna noćenja što u odnosu na lani predstavlja rast o 21% u dolascima i 17% u noćenjima, dok u odnosu na 2019. navedeno predstavlja rast od 13% u dolascima i 10% u noćenjima. 

Pritom su Mađari najviše noćenja ostvarili na Kvarneru, Istri te Splitsko-dalmatinskoj županiji, a gledano prema destinacijama u Crikvenici, Viru, Rovinju, Poreču, Medulinu, Rabu te Makarskoj.