Hrvatska predstavljena na Think MICE Mashup Meetings u Poljskoj

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 08.09.2023 - 11:20

U Varšavi je održano 10. izdanje Think MICE Mashup Meetings, događanja koje tradicionalno okuplja stručnjake iz industrije poslovnih putovanja, odnosno MICE segmenta, a na kojem je sudjelovalo i Predstavništvo HTZ-a u Poljskoj i to u svojstvu Gold Partnera

„Hrvatska je već godinama jedna od omiljenih destinacija Poljaka. Od početka godine s poljskog tržišta bilježimo rast dolazaka od 3 posto što je vrlo dobar rezultat. Naše sudjelovanje na ovom događanju predstavlja odličnu priliku za promociju hrvatske turističke ponude, ali i za predstavljanje potencijala hrvatske MICE ponude na poljskom tržištu“, izjavila je Małgorzata Kowalska, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.

 Na ovogodišnjem izdanju Mashup Meetingsa sudjelovalo je 100 uzvanika iz poljske MICE branše, a prisutni su bili i predstavnici svih udruženja MICE industrije koja djeluju na poljskom tržištu, poput SITE Poland, Polish Association of Incentive Travel Organiseres (SOIT), Events Industry Association Poland (SBE), Polish Conference & Congress Association, Klub Agencji Eventowych SAR i Meeting Professionals International Poland Chapter.

Tijekom događanja je održana i panel diskusija  „Sastanak u renesansnom stilu. Pravi preporod ili novi izazovi?“, na kojoj je jedna od glavnih tema bila ESG i njegov utjecaj na poslovanje MICE industrije u Poljskoj.

Organizator događanja je časopis Think MICE, koji obrađuje teme iz poljske i međunarodne kongresne industrije te koji pokriva sve segmente, od samih događanja pa sve do incentive putovanja, kongresa i konferencija. Projekt Mashup Meetings održava se od 2017. godine te je zamišljen kao niz poslovnih sastanaka u kojima sudjeluju predstavnici iz MICE industrije, odnosno ovo događanje služi kao platforma za razmjenu informacija, iskustava, kao i za uspostavu novih poslovnih odnosa i kontakata.