
Tijekom proteklog vikenda u Centru za poslovni dizajn u sjevernom Londonu održan je National Geographic Traveller Food Festival, tradicionalno međunarodno gastro događanje na kojemu su se predstavile brojne zemlje kroz specijalitete te tečajeve kuhanja i degustaciju proizvoda.
Otvoren za javnost, festival je u dva dana posjetilo oko šest tisuća ljudi. Hrvatska, koja je već nekoliko puta sudjelovala na ovom festivalu, predstavila se kao odredište koje nudi premium kvalitetu u svim njezinim segmentima i koja postaje sve popularnija kao „foodie“ destinacija, o čemu svjedoče i brojna priznanja koje hrvatska gastronomska ponuda ima te nagrade struke i MICHELINOVE zvjezdice kojih je sve više na hrvatskom gastornomskom nebu.
„Kroz priču i degustaciju maslinovog ulja, tartufa, kolača od lavande, meda od lavande, kokica s prahom od crnih tartufa, željeli smo dočarati Hrvatsku posjetiteljima, od kojih su mnogi već bili u Hrvatskoj ili upravo planiraju putovati kod nas. Vrlo pozitivan imidž kojega kao zemlja imamo na britanskom tržištu upotpunio je i ovaj festival, na kojemu nam je prilazilo jako puno mlađih putnika, obitelji s djecom koje se spremaju na ljetni odmor pa su neposredno pred putovanje inspiraciju potražili i u gastronomskoj ponudi Hrvatske“, naglasila je Bisera Fabrio, direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji.
Tijekom dvodnevnog Festivala na glavnoj pozornici na kojoj su bili upriličeni „masterclass“ tečajevi kuhanja, bili su brojni slavni britanski i svjetski chefovi, među kojima i Andy Oliver, Jeremy Pang te Judy Joo.