Game of Thrones studijsko putovanje

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 13.03.2015 - 12:00
Dubrovnik_Game of Thrones

Hrvatska turistička zajednica je u suradnji s televizijskom kućom HBO u mjesecu siječnju organizirala studijsko putovanje za novinare koji su posjetili i obišli hrvatske lokacije na kojima je snimana poznata televizijska serija Igra prijestolja (Game of Thrones).

 

Rezultat su brojne objave na stranim portalima gdje su sažeti dojmovi novinara koji su više nego pozitivni. Oduševljeni su ljepotama Hrvatske i naših gradova u kojima je snimana serija. Obilazak je uključivao lokacije u Dubrovniku i Splitu za koje novinari ističu da fasciniraju svojom ljepotom i drevnim građevinama.

 

Također, u veljači je HBO objavio dvadesetšestominutni film posvećen jednom danu snimanja popularne serije. U filmu se pojavljuje i Dubrovnik koji je sjedište sedam kraljevstava, a prikazane su lokacije koje su prošle godine najviše i korištene. Tako su fantastični kadrovi Dubrovnika koji su vidljivi u promotivnom videu još jednom pokazali svu raskoš dubrovačkih vizura, te ponovno snažno promovirali Dubrovnik kao King's Landing, jednu od najvažnijih lokacija u seriji.

 

Serija je, osim u filmskom studiju u Belfastu, snimljena na lokacijama u Sjevernoj Irskoj, Malti, Škotskoj, Islandu, SAD-u, Maroku, ali i u Hrvatskoj na nekoliko lokacija u nekoliko hrvatskih gradova. Igra prijestolja privukla je rekordan broj gledatelja na HBO i pridobila fanove diljem svijeta, a mnogim je turistima bila i jedan od glavnih motiva da Hrvatsku odaberu kao turističku destinaciju.