Francuski Le Figaro objavio veliku reportažu o Dubrovniku i Elafitima

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 12.07.2021 - 13:11

U renomiranom francuskom tjednom magazinu Le Figaro objavljena je velika reportaža na ukupno devet stranica o dubrovačkim Elafitima, Dubrovniku i luksuznom smještaju u regiji, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj Daniela Mihalić Đurica.

Uz detaljni opis kulturnih i baštinskih bogatstava i specifičnosti te prekrasne otočne vegetacije i zaštićene prirode, reportaža donosi i pregled bogate smještajne ponude. Osim luksuznog hotelskog smještaja, autori čitateljima predlažu brojne restorane koji se izdvajaju svojom gastronomskom ponudom te detaljan prijedlog aktivnosti na tom području. Dubrovnik i Elafiti predstavljeni su kao destinacija izvrsnosti i luksuznog turizma te odredište koje nudi idealan bijeg zaljubljenicima u umjetnost, tišinu i prirodne zaštićene ljepote.

„Koristim priliku zahvaliti kolegama u Odjelu PR-a na suradnji na ovome projektu, a osobno ću zahvalu uputiti i TZ Dubrovačko – neretvanske županije na promptnom rješavanju niza zahtjeva od strane novinarke Sare Chevalley i poznatog francuskog fotografa Erica Martina, koja je u konačnici rezultirala ovom fantastičnom objavom za koju smo uvjereni da će imati izravne posljedice na dolaske francuskih turista idućih tjedana“, istaknula je Mihalić Đurica, dodavši kako je članak tempiran u vrijeme najintenzivnijih rezervacija s tržišta Francuske s kojega se trenutačno na godišnjoj razini bilježi  gotovo 400-postotno povećanje u odnosu na prošlu godinu. 

Dodajmo kako je objavljena reportaža posljedica dugogodišnje suradnje HTZ-a i Predstavništva HTZ-a u Francuskoj s ovim utjecajnim tjednikom čija je naklada 440 tisuća primjeraka, čitanost veća od 1,3 milijuna te mjesečno imaju 151 milijuna online posjetitelja.