Eurowings najavljuje nove avio linije prema Hrvatskoj

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 15.05.2020 - 15:57

Prema pisanju portala Croatian Aviation, Eurowings je odlučio pokrenuti određene međunarodne linije iz njemačkih gradova prema hrvatskim destinacijama, što ga čini prvim avioprijevoznikom koji najavljuje linije nakon duge pauze uzrokovane pandemijom korona virusa.

Linija Köln - Zagreb u narednom će razdoblju biti reducirana na jedan tjedni polazak, a od 20. lipnja uvodi se linija Köln - Zadar, koja će prometovati jednom tjedno i to subotom.

Od 6. lipnja planira se uvesti linija Stuttgart - Split, jednom tjedno, subotom, dok se od 21. lipnja uvodi linija Hamburg - Rijeka, jednom tjedno, nedjeljom. 

Hamburg će od 2. lipnja biti povezan sa Splitom dva puta tjedno, utorkom i nedjeljom, a od 20. lipnja uvode se linije Düsseldorf – Split, Düsseldorf – Rijeka i Düsseldorf - Pula, jednom tjedno i to subotom.

Napominje se kako će Eurowings svakako pratiti stanje s epidemiološkom situacijom i graničnim uredbama pojedinih država te pravovremeno reagirati uvođenjem linija. Hrvatska je jedna od najbitnijih destinacija ovog niskobudžetnog avioprijevoznika i nema sumnje da će se u idućim mjesecima Eurowings vratiti u hrvatske zračne luke u još većem obujmu. Kompanija isto tako može otkazati letove ukoliko potražnja na istima ne bude zadovoljavajuća, no s popuštanjem mjera očekuje se da će broj putnika na ponovno uvedenim letovima biti zadovoljavajući za ovu aviokompaniju.