Dodijeljene prve MICHELIN zlatne plakete u Hrvatskoj

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 18.01.2024 - 10:42

METRO, partner MICHELINA u Splitu uručio je prve MICHELIN zlatne plakete u Hrvatskoj restoranima Zrno Soli i il Ponte, a partner ovogodišnje dodjele bila je Hrvatska turistička zajednica

Dodjelom MICHELIN zlatnih plaketa Hrvatska se svrstala u mali broj zemalja koje, uz tradicionalna priznanja kao što su zvjezdice, Bib Gourmand i preporuke, ima i restorane sa zlatnim plaketama. 

MICHELIN izazov zlatne plakete pokrenut je 2020. godine i riječ je o kreativnoj inicijativi putem koje se želi potaknuti angažman i povećati vidljivost ugostitelja na društvenim mrežama, kako bi privukli još više gostiju i dodatno osnažili povezanost s MICHELINOM. Zemlje koje imaju restorane nagrađene zlatnim plaketama su Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska, Portugal i Austrija. 

„Iznimno smo ponosni što se dodjelom prvih zlatnih MICHELIN plaketa Hrvatska svrstala među vodeće turističke i ugostiteljske zemlje, što je još jedna potvrda kako kvaliteta hrvatskog ugostiteljstva raste iz godine u godinu. Znamo da se MICHELINOVA priznanja dobivaju na temelju pet jedinstvenih kriterija: kvaliteta proizvoda, majstorstvo kuharskih tehnika, harmonija i ravnoteža okusa, osobnost kuhara izražena u kuhanju i dosljednost. Ako to želimo sumirati, kreativnost je zajednički nazivnik temeljem kojeg neki restoran dobiva svoje mjesto u vodiču. Upravo je zato cilj ovog natječaja bio prenijeti kreativnost koji taj restoran nedvojbeno ima na društvene mreže i iskazati ju vizualno. Čestitam ovogodišnjim dobitnicima“, izjavio je Imre Horváth, predsjednik Uprave tvrtke METRO Hrvatska. 

Lista svih restorana uvrštenih u MICHELIN vodič za 2023. dostupna je na poveznici.