Direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji: Moramo održati imidž Hrvatske kao sigurne destinacije

Objavljeno: pon, 29.06.2020 - 12:00
vijesti.hrt.hr

Direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Velikoj Britaniji Darija Reić gostovala je uživo u središnjem Dnevniku HTV-a, na temu percepcije Hrvatske kao turističke destinacije u Velikoj Britaniji. 

„Britanija je jako bitno, jedno od top 10 tržišta za hrvatski turizam, u 2019. ostvarili smo nešto manje od 900 tisuća dolazaka i 4,5 milijuna noćenja britanskih turista, polovica od toga u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji“, istaknula je Reić.

Naime, Velika Britanija, jedno od naših najvažnijih turističkih tržišta, Hrvatsku je stavila na takozvanu „zelenu“ listu zemalja, što znači da je sigurna za putovanja Britanaca koji, nakon povratka, neće morati u 14-dnevnu samoizolaciju. Uz Hrvatsku, zelenim su u Europi označene još samo Grčka, Austrija i Njemačka, a izvan nje Tajland, Novi Zeland i Vijetnam. Nove mjere na snagu bi trebale stupiti 6. srpnja.

„U usporedbi s mediteranskim destinacijama Hrvatska je rame uz rame s Grčkom i u prednosti pred Francuskom, Portugalom, Španjolskom, Italijom. To je svojevrstan testament činjenici da je Hrvatska u Velikoj Britaniji percipirana kao sigurna korona-free destinacija. Zračni mostovi bit će dogovarani između Britanije i pojedinačnih destinacija, prvi se očekuju 6. srpnja, više će se znati sljedećeg tjedna. U kontaktu smo s Easy Jetom, Ryanairom, British Airwaysom, očekujemo veliki broj linija prema Puli, Rijeci, Splitu, Zadru, Dubrovniku", izjavila je Reić, zaključivši kako je važno održati imidž Hrvatske kao sigurne destinacije.