Austrijski ORF snima emisiju o Srednjoj i Južnoj Dalmaciji

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: čet, 30.09.2021 - 09:59

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice te uz podršku turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, u Hrvatskoj će do 8. listopada boraviti TV ekipa austrijske nacionalne televizijske kuće ORF i to povodom snimanja emisije „Der Geschmack Europas“ („The Taste of Europe“), izvijestio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji.

U fokusu emisije bit će autohtona  turistička ponuda Srednje i Južne Dalmacije, odnosno destinacije i lokaliteti kao što su Omiš, Sinj, Imotski, Čilipi, Dubrovnik, Trsteno, Mali Ston, Ploče, ali i turistički proizvodi poput eno-gastronomije, kulture i prirode.

Riječ je o odličnoj promociji Hrvatske kao turističke destinacije u cjelini obzirom da je riječ o putopisnoj dokumentarnoj emisiji koja se emitira od 2013. godine i to u cijeloj DACH regiji, odnosno u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj na programima ORF2, 3sat, ORFIII, a emisiju je moguće pogledati i online na ORF-TVThek“, izjavio je Tončinić, nadodavši kako jednu emisiju u prosjeku prati više od 130.000 gledatelja.