Predstavljanje Dalmacije u srcu Berna

TZŽ referenca: Splitsko-dalmatinska
Objavljeno: sri, 17.11.2021 - 16:33
TZ Splitsko-dalmatinske
TZ Splitsko-dalmatinske
Predstavljanje Dalmacije u Bernu

Veleposlanstvo Republike Hrvatske je 29. i 30. listopada u Bernu, u sklopu Fernweh Festivala, održalo Dane otvorenih vrata veleposlanstva. Riječ je o festivalu međunarodnog karaktera na kojem se na više mjesta u gradu Bernu promiču putovanja po različitim dijelovima svijeta.

U petak 29. listopada, Veleposlanstvo RH je na događanju pod nazivom Hrvatska - Dalmacija u srcu Berna (Kroatien - Dalmatien im Herzen von Bern) održalo predstavljanje Hrvatske s naglaskom na Dalmaciju kao turističkom odredištu prirodnih ljepota i bogate povijesne te kulturne baštine. Posjetitelji su imali priliku vidjeti prigodne plakate s fotografijama turističkih bisera srednje Dalmacije i druge turističke promotivne materijale Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i HTZ-a, kao i dobiti dodatne informacije o Hrvatskoj, povijesti, kulturi, prirodnim ljepotama i turističkim odredištima.

U sklopu događanja, posjetitelji su dobili i informacije kako u središtu grada Berna popularno šetalište nosi ime po Dalmaciji (Dalmaziquaie i Dalmaziabrücke) te da je poznata pasmina psa Dalmatinera upravo iz ove regije po kojoj nosi ime.