Poznati hrvatski novinari, blogeri i putopisci posjetili Varaždinsku županiju

TZŽ referenca: Varaždinska
Objavljeno: čet, 22.09.2022 - 12:20
Dravska avantura
Domagoj Sever
Proživjeli su pravu avanturu na rijeci Dravu, s raftingom i vožnjom SUP dasaka

Varaždinska županija je uvijek puna doživljaja, a tijekom tri dana boravka, od 9. do 11. rujna, iskusila je to i grupa naših poznatih turističkih novinara, blogera i putopisaca koji već godinama istražuju turističke destinacije i s njima upoznaju brojne pratitelje.

Posjetili su nas Iva i Branko Krčmar - pokretači popularnog portala Putoholičari, Domagoj Sever - fotograf, travel blogger, stručnjak za društvene mreže i vlasnik agencije za marketing i promociju Croatian Nomad, Marina Obradović - autorica zbirke recepata i popularnog bloga Priče jedne kuhače, Antonio Ivičević - autor i idejni začetnik portala Putni kofer, Tea Rožman Svedrović - Hrvatski radio-HRT, urednica i voditeljica emisije Žene u sportu i urednica emisije Bombonjera te Anita Žuvela - vlasnica i urednica portala Explore Croatia i web agencije Anima studio.

Iz prve ruke njihovi su čitatelji (i slušatelji) dobili informacije i preporuke o lokacijama i atrakcijama koje se moraju vidjeti u Varaždinskoj županiji, među kojima ističemo: lov na tartufe i posjet utvrdi Paka, razgled grada Varaždina, posjet brojnim muzejima, Varaždinskom placu i naravno neizostavna kava na Korzu ili Stančiću, ručak u jednom od sjajnih restorana na ovom području, posjet Bio Manufakturi Petrović uz degustaciju proizvoda od buče, pira i heljde te Zlatnim goricama uz prezentaciju i degustaciju vina. Pravu avanturu krije rijeka Drava i doživljaj raftinga, vožnje SUP daskama i legendarni jeep safari.

Sudjelovanje na manifestacijama koje su se održavale tog vikenda (Međunarodni festival čipke u Lepoglavi i Županijska berba na Vinotočju Županić u Cestici) te noćenje u jednoj od Kuća za odmor s pričom (Grebengradska medna hiža) doprinijeli su cjelokupnom iskustvu ispunjenog vikenda u Varaždinskoj županiji.