Buy Croatia 2019

Projekt Buy Croatia organizira se s ciljem izravnog upoznavanja inozemnih partnera s turističkim ponudama pojedinih destinacija i/ili novim turističkim proizvodima. Obuhvaća poslovnu radionicu s predstavnicima hrvatskog turističkog gospodarstva te edukacijsko putovanje za inozemne sudionike. Edukacijsko putovanje organizira Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa sustavom TZ i gospodarskim subjektima, a s ciljem upoznavanja destinacije i/ili proizvoda. Inozemni partneri posjećuju Hrvatsku kao naši gosti.

Osim navedenog, Buy Croatia poslovna radionica može se organizirati i u sklopu godišnjih sastanaka inozemnih strukovnih udruga.

Ukoliko se poslovna radionica organizira u sklopu edukacijskog putovanja, tada se poziva određen broj partnera s emitivnih tržišta i to s ciljem da se:

  • upoznaju s destinacijom i dožive turističke proizvode i kvalitetu ponude,
  • susretnu s pružateljima usluga - predstavnicima hrvatskog turističkog gospodarstva
  • pregovaraju o kupnji usluga i/ili paketa.


U 2019. godini, u planu je organizacija 5 Buy Croatia poslovnih radionica u skladu s budžetom i interesom tržišta, a sukladno odrednicama Strateško marketinškog plana hrvatskog turizma 2014. – 2020. godine i to kako slijedi: radionica na temu zdravstvenog turizma, na temu nautičkog turizma, aktivnog turizma te poslovna radionica specijalizirana za daleka tržišta..

Hrvatska turistička zajednica će, u suradnji s predstavništvima i sustavom turističkih zajednica organizirati specijalizirana studijska putovanja u sklopu kojih se može organizirati poslovna radionica/ susret inozemnih predstavnika TA/TO s pružateljima usluga, odnosno predstavnicima hrvatskog turističkog gospodarstva. Cilj studijskog putovanja je što bolje upoznavanje hrvatske turističke ponude/proizvoda, dok poslovna radionica omogućuje susret s pružateljima usluga, odnosno predstavnicima hrvatskog turističkog gospodarstva.

Za sudjelovanje na poslovnoj radionici, hrvatski partneri su dužni ispuniti elektronsku prijavnicu koja se nalazi na www.htz.hr te najkasnije dva tjedna prije održavanja radionice uplatiti određenu kotizaciju. Iznos kotizacije ovisi o programu radionice te se određuje za svaku posebno. U slučaju kada je kotizacija 500,00 kuna po osobi (maksimalno 2 osobe), privrednom subjektu je osiguran jedan stol, četiri stolice, kava i piće u radnom dijelu te poslovni ručak. Ukoliko nema poslovnog ručka, kotizacija po sudioniku iznosi 250,00 kuna.

Hrvatska turistička zajednica zadržava pravo otkaza svake poslovne radionice u slučaju nedovoljnog interesa sudionika, više sile ili drugog opravdanog razloga. U slučaju otkazivanja poslovne radionice, Hrvatska turistička zajednica nije odgovorna za eventualno nastalu štetu ili refundaciju bilo kakvih troškova prijavljenih sudionika otkazane poslovne radionice, osim povrata ranije uplaćene kotizacije prijavljenih sudionika za sudjelovanje na radionici.

Hrvatska turistička zajednica zadržava pravo promjene sadržaja ako se tijekom vremena pokaže potrebnim i opravdanim.

Za sve dodatne informacije molimo da nam se obratite na buycroatia@htz.hr.