Panoramska virtualna šetnja Vukovarom

TZŽ referenca: Vukovarsko-srijemska
Objavljeno: pet, 28.01.2022 - 13:25
TZG Vukovara
TZG Vukovara
Projekt Virtualno 360°

Vukovar je od sada moguće obići i panoramskom virtualnom šetnjom iz udobnosti vlastitog doma. Turistička zajednica grada Vukovara tijekom posljednjih nekoliko mjeseci radila je na projektu Virtualno 360° kako bi povezali i nadopunili virtualnu priču Vukovara s atraktivnim dronskim snimkama i snimkama sa zemlje.

Suradnja s najboljim Google certificiranim fotografima omogućila Turističkoj zajednici da korisnicima i budućim gostima pruže kvalitetan virtualni obilazak Vukovara. Jednostavnim klikom na strelice smještene iznad panorame Vukovara moguće je prelaženje s jedne na drugu dronsku snimku te odabir najljepšeg pogleda na Vukovar. Klikom na takozvane lokatore, označene različitim bojama ovisno o kojoj atrakcije se radi (muzejima, memorijalnim lokacijama ili rekreacijsko-zabavnim objektima), virtualni se posjetitelji spuštaju na zemlju gdje je potom na odabranoj lokaciji također omogućen 360° panoramski pogled ili pak virtualni obilazak znamenitosti koju je korisnik odabrao.

Naime, kako mnoge ključne atrakcije Vukovara u ponudi već imaju virtualne ture svojim prostorima, iste smo povezali s ovom panoramskom šetnjom i korisnicima omogućili da Vukovar zaista istraže do kraja. Tako je moguć virtualni obilazak Muzeja vučedolske kulture, Gradskog muzeja Vukovar, Franjevačkog samostana i Muzeja sv. Filipa i Jakova, Mjesta sjećanja Vukovarska bolnica 1991., Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen doma Ovčara i Memorijalnog centra Domovinskog rata.

Ove prekrasne snimke iz zraka povezane s virtualnim obilascima vukovarskih atrakcija atraktivna su pozivnica i najbolja priprema za posjet Vukovaru, a osobito u ovim vremenima kada su putovanja ograničena. No, posjet destinaciji ipak ne može ništa zamijeniti, ali ovakvi projekti mogu zaintrigirati potencijale goste i biti im dodatni motiv za posjet Vukovaru“, kaže Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara

Panoramska virtualna 360° šetnja Vukovarom dostupna je na službenoj internetskoj stranici Turističke zajednice grada Vukovara.