Otvoreno skijalište Platak

TZŽ referenca: Primorsko-goranska
Objavljeno: pon, 04.01.2021 - 21:38
SKIJALIŠTE PLATAK
Petar Trinajstić
Skijalište Platak svoja

Platak, popularno izletište u planinskom društvu Snježnika i Risnjaka, nalazi se na samo pola sata vožnje od Rijeke i oko dva sata od Zagreba, te desetak kilometara zračne linije od mora. Tako u zimskim mjesecima imate priliku u istom danu skijati i sanjkati se na Platku, a onda nakon snježnih aktivnosti spustiti se do mora, na ručak i šetnju.

Zahvaljujući novom sustavu za zasnježenje kojeg je Regionalni sportsko-rekreacijski centar Platak dobio prošle sezone, skijalište Platak svoja vrata otvorilo je u subotu, 2. siječnja 2021. godine. Skijaši mogu skijati na jednoj od 3 skijaške staze i to od 9 do 16 sati, a sanjkaši se mogu sanjkati na jednoj od nekoliko staza za sanjkanje.

Svoje mjesto na Platku su našli i skibike (bicikl za snijeg) i romobil za snijeg, koje također možete provozati po stazama ili kroz šumu. Novi sustav za zasnježenje vrijedan je 23 milijuna kuna, uključuje 14 topova za snijeg, novo akumulacijsko jezero s 50.000 kubnih metara vode, strojarnicu i rashladne tornjeve, a sve kako bi se osigurala mogućnost skijanja do čak 50-60 dana u godini.

U svom jedinstvenom šumovitom okruženju, Regionalni sportsko-rekreacijski centar Platak nudi i pregršt ostalih sadržaja koji se mogu koristiti tijekom cijele godine: od planinarskih staza, šetnica, biciklističkih ruta i neistraženih puteljaka do roštilja za iznajmljivanje i sportskih terena poput terena za disk-golf, boćalište, terena za nogomet, košarku, odbojku na pijesku i badminton. Tu je i 9 biciklističkih staza, bike park s dvije staze (downhill i flowhill) te mogućnost panoramske vožnje žičarom.