Osječko-baranjska

Županijska 4
31000 Osijek
Hrvatska

Direktor županijske turističke zajednice
Ivana Jurić
Predsjednik županijske turističke zajednice
Ivan Anušić

45.559621, 18.675931

Novosti iz TZŽ-a

Dani otvorenih podruma

Dani otvorenih podruma Osječko-baranjske županije: 4 vinogorja, 4 vikenda vinskog hedonizma

08.06.2020. -
Osječko-baranjska
Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija organiziraju tzv. vinski mjesec, odnosno Dane otvorenih podruma i to u periodu od 12. lipnja do 11. srpnja, po principu - 4 vinogorja, 4 vikenda vinskog hedonizma. Uz otvorene podrume posjetitelji će moći naučiti nešto novo o vinu kroz organizirane Male škole vina u svakom vinogorju, uživati u koncertima, čitanju poezije te vođenim šetnjama kroz vinograde.  
Ljeto u Slavoniji i Baranji

Aktivan lipanj u Slavoniji i Baranji: 20. Pannonian Challenge, ReArt Festival i Reunated festival

28.05.2019. -
Osječko-baranjska
Lipanj donosi mnoštvo zanimljivih događanja u Slavoniji i Baranji ljubiteljima sporta, rekreacije, kulture, zabave i enogastronomije. Donosimo vam kratak pregled nekoliko manifestacija raznolikog sadržaja, od urbanog za mlade, ruralnog za obitelji i stariju populaciju do rekreativnog za sve generacije.
Bogata ponuda Slavonije i Baranje

Bogat svibanj u Slavoniji i Baranji: Festivali sira, vina i piva, Sajam antikviteta i svjetski gimnastički kup

29.04.2019. -
Osječko-baranjska
Doživite proljeće u Slavoniji i Baranji kroz niz doživljaja koji se nude tijekom mjeseca svibnja, poput Sajma antikviteta koji se održava svake prve subote u mjesecu u osječkoj Tvrđi ili Festivala sira i vina koji se 11. svibnja održava u dvorcu Prandau Normann u Valpovu. Ako nikad niste posjetili Slavoniju kao turist, predlažemo da se s punim povjerenjem otisnete u avanturu otkrivanja drugačije Hrvatske koja nudi aktivan odmor u opuštenom ritmu. 
Advent u Slavoniji i Baranji

Otkrijte advent u Slavoniji i Baranji: Bal lipicanaca, vožnja fijakerom i starinski običaji

17.12.2018. -
Osječko-baranjska
Diljem Slavonije i Baranje čeka vas čaroban advent uz zvuke praporaca, hranu spravljenu po starinskim običajima, božićne pjesme, vožnju fijakerom i balet Orašar. Osijek, Bilje, Đakovo, Našice...pripremili su za svoje stanovnike i goste raskošnu ponudu protkanu najboljim od Slavonije i Baranje koju nipošto ne bi trebali propustiti.
Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema

Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema: Doživite tradiciju na suvremeni način

12.10.2018. -
Osječko-baranjska
Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema započinje 17. listopada u osječkom Muzeju okusa Michelin & Slavonija Gourmet radionicom, u kojoj će Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije pokazati kako pripremiti tapas na slavonski i kako tradiciju prikazati suvremenim stilom. Bit će to i prilika za novo finale Svjetskog nogometnog prvenstva između Francuske i Hrvatske ovaj put odigrano kroz gourmet natjecanje.