Krapinsko-zagorska

Magistratska 3
49000 Krapina
Hrvatska

Direktor županijske turističke zajednice
Sanja Škrinjar, voditeljica ureda
Predsjednik županijske turističke zajednice
Željko Kolar

46.1637851, 15.8666694

Novosti iz TZŽ-a

Odmor iz bajke.

Zagorje vas čeka!

06.07.2020. -
Krapinsko-zagorska
​​​​​​​Na koju god stranu Zagorja krenuli možete biti sigurni u jedno – ono što  ćete vidjeti i doživjeti bit će nezaboravno iskustvo. Pravi odmor iz bajke.

Terme Tuhelj otvaraju novo i najmodernije glamping naselje u kojem gosti mogu uživati od 24. lipnja

23.06.2020. -
Krapinsko-zagorska
Kamp Vita*****, prvi kamp s 5* u kontinentalnoj Hrvatskoj na kojem se prostiru 72 parcele za kampere, od 24. lipnja i službeno dobiva svoj novi dio - luksuzno glamping naselje s 36 premium mobilnih jedinica, bazenima i wellness zonom za opuštanje.
Biciklijada 4 kapelice

Hodočašće biciklista i biciklijada 4 kapelice u Mariji Bistrici

08.06.2020. -
Krapinsko-zagorska
I ove godine u Mariji Bistrici održat će se tradicionalna Biciklijada 4 kapelice upotpunjena hodočašćem biciklista. Ovaj jedinstveni događaj spaja najbolje od Marije Bistrice: duhovnost i druženje u prekrasnoj prirodi. Program počinje u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca svetom misom i blagoslovom biciklista i bicikala.
Zagorje

Kaj sve krije, kaj sve krije Zagorje zeleno?

25.05.2020. -
Krapinsko-zagorska
Na spomen Zagorja mnogi će prvo pomisliti na zelenu boju. Ima i onih koji će Zagorje povezati s vinima, a  mnogi će ga pamtiti po popularnim pjesmama koje nježno slave te bajkovite „zelene brege“. Gurmani će na sva usta hvaliti lokalna jela, od kojih su najpoznatiji štrukli, a ljubitelji povijesti rado će naglasiti da su se u Zagorju rodili mnogi hrvatski velikani. Kaj sve krije Zagorje zeleno, doznajte u članku.
Zagorski štrukli

Zagorska gastro delicija i u vašem domu: Izvorni recept za neodoljive zagorske štrukle

11.05.2020. -
Krapinsko-zagorska
Ovaj specijalitet spremljen od svježeg kravljeg sira, domaćeg maslaca, jaja i kukuruznog brašna pomiješanog s pšeničnim, premazan domaćim vrhnjem i zapečen u krušnoj peći, ostavit će okus zadovoljstva na nepcima čak i najzahtjevnijih kušača. Bilo da na stol dolaze kuhani, pečeni ili kuhani i zapečeni, u juhi, slani ili slatki, kao predjelo, desert ili samostalno malo jelo, oni uvijek iznova oduševljavaju.