Dubrovačko-neretvanska

Šipčine 2
20000 Dubrovnik
Hrvatska

Direktor županijske turističke zajednice
Vladimir Bakić
Predsjednik županijske turističke zajednice
Nikola Dobroslavić

42.641833, 18.1064513

Novosti iz TZŽ-a

Festa Sv. Vlaha

Festa sv. Vlaha i Dan grada: Dubrovnik u svoj svojoj raskoši slavi svog sveca i zaštitnika

13.01.2020. -
Dubrovačko-neretvanska
Festu sv. Vlaha UNESCO je 2009. proglasio nematerijalnom baštinom, a velikom slavlju pridonosi i činjenica da se istog dana slavi i Dan grada Dubrovnika. Tradicionalno slavlje započinje na Gospu Kandeloru, puštanjem bijelih golubica, simbola slobode i mira, ispred svečeve crkve i uzdizanjem Vlahovoga barjaka na Orlandov stup. Uz crkveno slavlje, organiziraju se i svjetovne manifestacije, namijenjene stanovništvu i turistima.

Festa Dubrovnik: Humanitarna zabavno-glazbena manifestacija od 24. siječnja do 2. veljače

13.01.2020. -
Dubrovačko-neretvanska
Humanitarna zabavno-glazbena manifestacija, Festa Dubrovnik, već se dugi niz godina održava koncem siječnja, uz tradicionalnu dubrovačku zimsku proslavu – Festu sv. Vlaha i Dan grada Dubrovnika. Zabavno glazbeni program ove se godine održava od 24. siječnja do 2. veljače, a redovito je sačinjen od ponajboljih hrvatskih izvođača, uz likovne izložbe, radionice i kušaonice regionalnih vina.
Advent u Orebiću

Advent u Orebiću: Tradicionalni bakalar na Badnjak, dječje predstave i nezaboravan oproštaj od 2019.

17.12.2019. -
Dubrovačko-neretvanska
Advent u Orebiću donosi pregršt sadržaja za sve generacije, a ove godine traje od 20. do 30. prosinca. Oproštaj od stare godine počinje u 22 sata, a u novu ćemo uplesati uz zvuke Sabioncello benda
Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Nikad bogatija manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma uz najpoznatija vina Pelješca

19.11.2019. -
Dubrovačko-neretvanska
Pelješki vinari i ove godine vas pozivaju da 6. i 7. prosinca posjetite poluotok Pelješac, oazu plavca malog, obiđete nove i stare vinarije i uživate u jedinstvenom okusu Plavca malog. Posjetioci se na Danima otvorenih vrata peljeških podruma susreću s tradicionalnim običajima u posjeti Doma vinarske tradicije u Putnikoviću, obilaze vinske podrume i vinarije Pelješca uz degustaciju vina koja su ovaj poluotok proslavila u svijetu.
Good Food Festival

Good Food Festival i ove godine priprema Dubrovačku trpezu duž cijelog Straduna

09.10.2019. -
Dubrovačko-neretvanska
Ovogodišnji Good Food Festival u svom bogatom programu sadrži zanimljive prezentacije, radionice, predavanja, gastro ture, tematske večere te tradicionalni Sajam zdrave hrane na Pilama. Vrhunac Good Food Festivala je poznata Dubrovačka trpeza duž cijelog Straduna na kojoj će se predstaviti brojni dubrovački hoteli i restorani, slastičari i ugostitelji, prezentirajući svoje znanje i umijeće.