Bjelovarsko-bilogorska

Dr. Ante Starčevića 8
43000 Bjelovar
Hrvatska

Predsjednik županijske turističke zajednice
Damir Bajs

45.89851692569, 16.843215823174

Novosti iz TZŽ-a

Martinje u gradu Daruvaru

Tradicionalna proslava Martinja u Daruvaru: Kušajte mlada vina i uživajte u zabavnom programu

05.11.2018. -
Bjelovarsko-bilogorska
Vinari i vinogradari daruvarskog kraja Martinje obilježavaju na tzv. središnjoj ceremoniji krštenja mošta upriličenoj za sugrađane koja se odvija na gradskom trgu. Na štandove se iznosi bogata ponuda vina članova Vinogradarske zadruge, punktova Daruvarske vinske ceste i gastro ponuda te se održava ceremonijal "krštenja mošta" i kulturno-umjetnički program.

Zaljubite se u prekrasnu Bjelovarsko-bilogorsku županiju u samom centru Zagreba, 29. rujna

25.09.2018. -
Bjelovarsko-bilogorska
Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije će 29. rujna na Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom trgu u Zagrebu, na 15 štandova predstaviti cjelokupnu turističku ponudu bjelovarsko-bilogorskog kraja. Posjetitelji će se moći upoznati s brojnim seoskim turističkim OPG-ovima i izletištima, biciklističkim i jahačkim stazama, tradicijom vinarstva...
DOKUart festival

13. DOKUart festival donosi probrane dokumentarce i nagrade za najbolje filmove

25.09.2018. -
Bjelovarsko-bilogorska
Svi zaljubljenici u dobar dokumentarac imaju priliku svake godine u Bjelovaru  početkom listopada vidjeti neke od najboljih svjetskih i hrvatskih profesionalnih dokumentaraca na 13. DOKUart festivalu. Tako će se od 6. do 12. listopada u ugodnom prostoru bjelovarskog kina prikazati brojni dokumentarci, kao i dodijeliti nagrade za najbolje filmove. I ove godine selektorica festivala je Rada Šešić, svjetski poznata scenaristica, redateljica i filmska kritičarka.
Ždral trail 2018.

Otvorene su prijave za treći Ždral trail u Daruvaru

25.09.2018. -
Bjelovarsko-bilogorska
Kao i prethodne dvije godine, trail se sastoji od dvije zasebne utrke, tj. staze: Veliki žDrAl ove će godine iznositi 27 kilometara s 900 metara visinske razlike, a Mali žDrAl bit će dugačak 17 kilometara s visinskom razlikom od 650 metara. Koncept utrke je i dalje „trail“ što znači da će sve staze biti u potpunosti označene planinarskim markacijama, trakama ili putokazima.
Dani šljiva i rakija u Siraču

Dani šljiva i rakija u Siraču: Otkrijte čari siračkog seoskog dvorišta

24.08.2018. -
Bjelovarsko-bilogorska
Općina Sirač i ove godine organizira Dane šljiva i rakija, i to u petak i subotu, 31. kolovoza i 1. rujna. Jedinstvena je to manifestacija koja turistički promiče Sirač te objedinjavanjem pjesme, plesa i običaja s gospodarstvom i poduzetništvom čuva kulturnu tradiciju u čijem je središtu poticanje uzgoja i prerade šljiva.