Bjelovarsko-bilogorska

Dr. Ante Starčevića 8
43000 Bjelovar
Hrvatska

Predsjednik županijske turističke zajednice
Damir Bajs

45.89851692569, 16.843215823174

Novosti iz TZŽ-a

Zaljubite se u prekrasnu Bjelovarsko-bilogorsku županiju u samom centru Zagreba, 29. rujna

25.09.2018. -
Bjelovarsko-bilogorska
Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije će 29. rujna na Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom trgu u Zagrebu, na 15 štandova predstaviti cjelokupnu turističku ponudu bjelovarsko-bilogorskog kraja. Posjetitelji će se moći upoznati s brojnim seoskim turističkim OPG-ovima i izletištima, biciklističkim i jahačkim stazama, tradicijom vinarstva...
DOKUart festival

13. DOKUart festival donosi probrane dokumentarce i nagrade za najbolje filmove

25.09.2018. -
Bjelovarsko-bilogorska
Svi zaljubljenici u dobar dokumentarac imaju priliku svake godine u Bjelovaru  početkom listopada vidjeti neke od najboljih svjetskih i hrvatskih profesionalnih dokumentaraca na 13. DOKUart festivalu. Tako će se od 6. do 12. listopada u ugodnom prostoru bjelovarskog kina prikazati brojni dokumentarci, kao i dodijeliti nagrade za najbolje filmove. I ove godine selektorica festivala je Rada Šešić, svjetski poznata scenaristica, redateljica i filmska kritičarka.
Ždral trail 2018.

Otvorene su prijave za treći Ždral trail u Daruvaru

25.09.2018. -
Bjelovarsko-bilogorska
Kao i prethodne dvije godine, trail se sastoji od dvije zasebne utrke, tj. staze: Veliki žDrAl ove će godine iznositi 27 kilometara s 900 metara visinske razlike, a Mali žDrAl bit će dugačak 17 kilometara s visinskom razlikom od 650 metara. Koncept utrke je i dalje „trail“ što znači da će sve staze biti u potpunosti označene planinarskim markacijama, trakama ili putokazima.
Dani šljiva i rakija u Siraču

Dani šljiva i rakija u Siraču: Otkrijte čari siračkog seoskog dvorišta

24.08.2018. -
Bjelovarsko-bilogorska
Općina Sirač i ove godine organizira Dane šljiva i rakija, i to u petak i subotu, 31. kolovoza i 1. rujna. Jedinstvena je to manifestacija koja turistički promiče Sirač te objedinjavanjem pjesme, plesa i običaja s gospodarstvom i poduzetništvom čuva kulturnu tradiciju u čijem je središtu poticanje uzgoja i prerade šljiva.  
Fotografski susret Biloklik

Bilogorski foto susreti: Upoznajte romsku baštinu i bilogorsku mitologiju

24.08.2018. -
Bjelovarsko-bilogorska
Fotografski susret Biloklik već četvrtu godinu zaredom predstavlja gostujućim fotografima znamenitosti Velikog Trojstva i okolice. Ove godine tema je romska baština i bilogorska mitologija. Susret će se odvijati 2. rujna na prostoru Romske kuće u Maglenči, općina Veliko Trojstvo.