Opatijski i riječki Advent u svjetski poznatom katalogu „Light magazine“ – dva grada s Kvarnera stala uz bok najvećim svjetskim metropolama

TZŽ referenca: Primorsko-goranska
Objavljeno: pon, 01.03.2021 - 09:30
„Light Magazine“ za 2021. među
TZ Kvarner / Light magazine
Opatijski i riječki Advent u katalogu „Light Magazine“ za 2021.

Najpoznatiji svjetski proizvođač blagdanske dekoracije, francuski Blachere Illumination, u svom katalogu „Light Magazine“ za 2021. godinu među najbolje svjetske primjere blagdanske dekoracije uvrstio je čak dva kvarnerska adventska događanja – Opatija Advent i Rijeka Advent. U katalogu su tako svoje mjesto pronašle fotografije Rijeke i Opatije okićene najljepšim blagdanskim ruhom.

Veliko je ovo priznanje za dva grada s Kvarnera, s obzirom na to da su u katalogu svrstani uz bok najvećim svjetskim metropolama poput New Yorka, Amsterdama, Pariza, Londona, Budimpešte i drugih, čije su fotografije također predstavljene u novom izdanju kataloga.

Blachere Illumination je francuska tvrtka s tradicijom proizvodnje božićnih i novogodišnjih te ostalih prigodnih svjetlosnih dekoracija dužom od 45 godina. Danas je to međunarodna obitelj tvrtki kojoj je glavni cilj donositi svjetlost diljem svijeta, a iznimnu pažnju u proizvodnji posvećuju očuvanju okoliša i smanjenju ugljičnog otiska. U proizvodnji svjetlosnih dekoracija koriste 80 posto manje aluminija te se bave i recikliranjem svih dijelova ukrasa. Diljem svijeta imaju 30 podružnica, a prisutni su i u Hrvatskoj gdje postoji podružnica zadužena za 8 država u regiji (Hrvatska, Slovenija, Srbija, BiH, Albanija, Kosovo, Makedonija i Crna Gora).