Na konju u Muzeje po Zagorju, do 4. prosinca

TZŽ referenca: Krapinsko-zagorska
Objavljeno: pet, 04.11.2022 - 10:08
Na konju u muzeje raspored
Muzej Hrvatskog zagorja
Sudionike programa u svakom od pet muzeja očekuje zanimljiva priča o konju te interaktivne radionice

Pet ustrojstvenih jedinica Muzeja Hrvatskog zagorja, pet muzeja sa sasvim različitom sadržajnom tematikom, povezalo se u jedinstvenom programu nazvanom „Na konju u Muzeje“. Program kojemu je konj glavna tema, održavat će se tijekom pet vikenda, od 5. studenoga do 4. prosinca 2022. , a namijenjen je individualnim posjetiteljima, obiteljima s djecom.

Sudionike programa u svakom od pet muzeja očekuje zanimljiva priča o konju te različite interaktivne radionice u koje će se moći uključiti.

Program su osmislile i provode ga muzejske pedagoginje Dvora Veliki Tabor, Galerije Antuna Augustinčića, Muzeja krapinskih neandertalaca, Muzeja seljačkih buna i Muzeja Staro selo Kumrovec.

Cijena radionice iznosi 46 kuna po osobi, a dijete za taj novac uz sudjelovanje na radionici dobiva i drvenog konjića, lijepu edukativnu publikaciju s naljepnicama koja prati programi te mogućnost besplatnog sudjelovanja na radionicama u drugim muzejima.

Svi sudionici će se uključiti i u nagradnu igru, a završno izvlačenje dobitnika održat će se 4. prosinca u Muzeju Staro selo Kumrovec uz sv. Nikolu i Krampusa koji će doći s darovima u kočiji koju će vući konji. Najsretnijoj obitelji koja bude izvučena kao dobitnica nagrade partner programa, Centar „Ritam s konjem“ iz Stubičkih Toplica darovat će tečaj jahanja. Ulaz u Muzej nije uključen u cijenu radionice te se dodatno naplaćuje.

Partner projekta je Centar „Ritam s konjem“ iz Stubičkih Toplica koji je za sudionike osigurao vrijednu nagradu – mini školu jahanja!

Program provode: MKN / Muzej krapinskih neandertalaca – prošlost i evolucija konja, GAA / Galerija Antun  Augustinčić – konj u umjetnosti, MSB / Muzej seljačkih buna  – vojni konji, vitezovi…, MSS / Muzej "Staro selo" Kumrovec – konji kao igračke, DVT / Dvor Veliki Tabor – konj u službi prijevoza – kočije.