Muzej vučedolske kulture nastavlja nizati nagrade

TZŽ referenca: Vukovarsko-srijemska
Objavljeno: pet, 04.11.2022 - 13:59
europska nagrada Muzeju vučedolske kulture
Muzej vučedolske kulture
Muzeju je nagrada dodijeljena u kategoriji Promocija europske baštine mladim posjetiteljima i putnicima

Muzej vučedolske kulture kandidiran je od strane Vukovarsko-srijemske županije za europsku nagradu Destination of Sustainable Cultural Tourism 2022 (Destinacija održivog kulturnog turizma 2022).

U Europskoj godini mladih Muzeju je nagrada dodijeljena upravo u kategoriji Promocija europske baštine mladim posjetiteljima i putnicima.

Na prigodnoj svečanosti na Krku 20. listopada nazočili su nagrađeni predstavnici najboljih ovogodišnjih destinacija održivog kulturnog turizma u Europi.

Ovu prestižnu nagradu dodjeljuje ECTN - European Cultural Tourism Network u partnerstvu s međunarodnom asocijacijom Europa Nostra, European Travel Commission i NECSTouR.

Muzej vučedolske kulture jedini je hrvatski dobitnik ove prestižne europske nagrade Destination of Sustainable Cultural Tourism 2022 koja je u Muzej i u Vukovar stigla kao još jedna europska nagrada u 2022.bnakon što je u lipnju u Bruxellesu Europska komisija, na kandidaturu Ministarstva kulture i medija, Muzeju vučedolske kulture dodijelila European Heritage Label - Oznaku europske baštine.

Iznimni su ovo uspjesi i plod predanog rada tima Muzeja vučedolske kulture te ćemo zajedničkim snagama nastojati i dalje promicati kulturnu i arheološku baštinu Vukovara koja predstavlja iznimnu hrvatsku i europsku riznicu kulturne i prapovijesne baštine. Od otvorenja Muzeja 2015. godine posjetilo ga je više od 500.000 ljudi, a osim organizacije posjeta provode se i razne zanimljive i kreativne radionice kako bi se upravo mladima približila vučedolska kultura i prapovijest.

Destination of Sustainable Cultural Tourism 2022
Muzej vučedolske kulture
Prestižnu nagradu dodjeljuje ECTN - European Cultural Tourism Network