Mali Lošinj ponovno u izboru TOP 100 održivih zelenih destinacija svijeta

TZŽ referenca: Primorsko-goranska
Objavljeno: pon, 15.02.2021 - 08:35
Mali Lošinj
Sandro Tariba
Uvala Čikat

„TOP 100 održivih destinacija svijeta“ zajednička je inicijativa svjetskih organizacija koje se bave održivim turizmom - Green Destinations community. Za ulazak među TOP 100 održivih destinacija svijeta, destinacije moraju zadovoljiti 15 glavnih kriterija koji ju čine odgovornom i zelenom, i to po temama: priroda, životinje i pejzaž, klima i okoliš, kultura i tradicija, ljudi i gostoljubivost, društvena dobrobit te održivi destinacijski menadžment, koji zajednički i čine bit zelenog destinacijskog standarda.

Mali Lošinj je prvi put 2016. godine ušao u TOP 100 održivih destinacija svijeta i od tada, svake godine iznova, redovito je uvršten u popis najboljih održivih zelenih destinacija na svijetu. Ove godine, međunarodna zaklada Green Destinations community, objavila je i novu kategoriju nagrade: „People’s Choice Award“. Ova nagrada dodijelit će se destinacijama koje dobiju najviše glasova javnosti.

Glasovanje je otvoreno do 03. ožujka 2021., a svoj glas i podršku Malom Lošinju možete dati putem linka. Pročitajte i ostale priče o održivom turizmu i dobroj praksi koje provode sve prijavljene destinacije diljem svijeta, jer one prije svega služe kao inspirativni primjer drugim destinacijama, turoperatorima i putnicima. Upravo to je i glavni cilj organizacije izbora za TOP 100 održivih destinacija svijeta.