Krapinske Toplice postaju kulturno-zabavni centar središnje Hrvatske

TZŽ referenca: Krapinsko-zagorska
Objavljeno: pon, 17.07.2023 - 12:47
12. BadlFest
TZ Krapinsko-zagorske
Na vama je samo da odaberete nešto po svom guštu i uživate u ljetu u Krapinskim Toplicama

Od 20. do 23. srpnja Krapinske Toplice postaju kulturno-zabavni centar središnje Hrvatske, jer vrijeme je za 12. BadlFest. Pripremili smo razne programe:
BadlKultura – festival već tradicionalno otvara Općinska knjižnica koja vas ove godine poziva na otvorenje izložbe „Vizualne apstraktne kompozicije“ Josipa Rubesa, umirovljenog liječnika i diplomiranog slikara iz Krapinskih Toplica. Iz kulturnog dijela programa svakako izdvajamo i ciklus Heferer u Crkvi Presvetog Trojstva.
BadlFun – festival ove godine donosi neka od najatraktivnijih imena glazbene scene, otvara ga hrvatski pjevač, glumac i glazbenik Đani Stipaničev, a zatvara Let 3, trenutno najtraženiji bend u Hrvatskoj i regiji. Romantične dalmatinske note donosi nam grupa Dalmatino, dok nas omiljena pjevačica svih generacija Vesna Pisarović vraća u zlatnu dance eru hitova. Čarobne glazbene večeri pod zvjezdanim nebom upotpunit će Šarmeri, Daddy Cool Band i Boss Band, a zabavi se pridružuje i Vodeni park Aquae Vivae, gdje će se održati Massive Glow Party. Sve programe vrijedno će pratiti ugostitelji s bogatom ponudom hrane i pića pa tako Pizzeria Servus priprema već tradicionalni Doručak u dvorištu uz Acoustic duo i garantira odličan provod uz Gentlemen's Club, dok u Down Townu dobar glazbeni ritam drži DJ Gass.

BadlKids - program posvećen najmlađima počinje dječjom predstavom petkom ujutro, a ove godine je to „Plavi planet“. U subotu popodne Društvo naša djeca Krapinske Toplice u suradnji sa sportskim društvom Mala Erpenja organizira dječju utrku, nakon čega slijedi ples i ritmika, face painting te mađioničarska predstava. Nedjelja je rezervirana za likovnu radionicu i opuštanje uz Kiki filmove. Na veselje svih mališana, svakog dana s nama je i Fun Park Sementa.
BadlSport – tu su tradicionalni BadlTrail i malonogometni turnir 'Branko Vurušić – Vura', zatim susret vlasnika starodobnih vozila Classic & Sport Cluba, dječji odbojkaški turnir, memorijalni malonogometni turnir pod nazivom Stjepan Papeš "fuljek",  šahovski turnir, besplatno ronjenje u školi ronjenja Zaron, a novost su besplatne promo vožnje električnim biciklima po Badlovoj ruti.
BadlArt – svih ovih godina s nama su umjetnici, može ih se vidjeti svakog dana kako vrijedno stvaraju u Središnjem perivoju. Predvođeni su Topličankom Ivom Karlom Habus, a svoja će djela prezentirati u Badlovoj opuštajućoj chill-zoni u nedjelju. Kao i svake godine, donirat će ih Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice.
BadlHealth – tijekom festivala s nama su programi Specijalne bolnice Krapinske Toplice, Klinike Magdalena te Poliklinike Ana. U središnjem perivoju nas očekuju razna savjetovanja, edukativna predavanja, prezentacija digitalne asistentice MEGI, mjerenje šećera i tlaka, snimanje EKG-a,  procjena kardiovaskularnog rizika, mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa te besplatna kontrola vida.
GastroBadl – vrijedno Udruženje obrtnika Krapinske Toplice u suradnji s Društvom Naša djeca Krapinske Toplice organizira humanitarni GastroBadl Fest, gdje će udruženja obrtnika ukrstiti svoje kuhače i pripremiti nam sjajne delicije svog zavičaja.
BadlTradicija – u programu posvećenom tradiciji možete razgledati izložbu ručnih radova Udruge za tradiciju i inovativnost te prisustvovati radionici Udruge žena Vrtnjakovec, a u nedjelju se popeti na Mariju Magdalenu i sudjelovati u svetoj misi i druženju s topličkim udrugama.
Ulaz na sve programe je besplatan, na vama je samo da odaberete nešto po svom guštu i uživate u ljetu u Krapinskim Toplicama. Cijeli program je ovdje.

12. Badlfest
TZ Krapinsko-zagorske
Najveće domaće glazbene zvijezde tek su dio bogatoga programa ovogodišnjega BadlFesta